No, pa da plastično predstavim kako bi zgledali podforumi zamenjam, podarim, kupim glede na dano stanje v tem trenutku, če bi se strogo držali pravil, ki jih je zapisal izu.
1.odprem ali KUPIM ali ZAMENJAM ali PRODAM se mi odprejo pravila, ostalo je zaklenjeno ali zbrisano, ker je od zadnje aktualne ponudbe minilo že več kot 14 dni.
2. ne razumem zahteve, da je treba označevat z k-kupim, z -zamenjam, p- prodam.....ker če postaviš temo v podforum prodam to pomeni verjetno, da prodajaš, al ne?
3. poleg tega mamo tudi BORZO RASTLIN, kjer so tudi zapisana pravila(napotki), o označevanju rastlin, o tem da ma vsak samo en prispevek, da se ostalo zmenimo preko ZS..... Praktično to zgleda tako: jaz mam napisane rastlne, ki jih mam na razpolago in tiste rastline, ki jih pogrešam. Če te karkoli zanima od rastlin, ki jih imam, pa jih ti nimaš oz. če maš karkoli kar jaz nimam....mi pišeš zasebno sporočilo, kjer se zmeniva vse podrobnosti(al zamenjava, kupima, al kaj prodama, si zmenjama fotke, podatke o barvi, višini, številu....). In če se najine želje ujemajo,zdilama. In pol vsak v svojem postu zbriševa česar več ne rabima ali česa več nimava.
4.Se mi tud ne zdi praktično, da svojo ponudbo in povpraševanje napišem najprej v borzo rastlin, pol pa še v prodam, kupim in zamenjam. To se mi zdi po eni strani drobljenje podatkov, po drugi strani pa potvarjanje podatkov. Zraven tega bom morala vsakih štirinajst dni na novo vpisovati kaj mam, pa kaj bi mela(ker je moje povpraševanje več ali manj stalno)....ker boš ti pač zbrisal v določenem roku.Ker zbiratelji kaktusov, pa orhidej, pa trajnic so v vsakem trenutku veseli kakšne nove in torej ni smiselno, da vsakih 14 dni znova napišejo da si tega želijo. Če majo to zapisano v borzi, vem da jim lahko kaj ponudim.
5.Poleg tega v borzi odpade delo moderatorja(razen da zbriše poste, ki niso v dogovoru) saj vsak sam skrbi za ažurnost podatkov. Svoj čas pa lahko izkoristiš tako, da pobrišeš poste, ki resnično ne spadajo v določen podforum.
6.Torej bistvo. Nesmiselno se mi zdi met vse hkrati. Jaz sem zato, da ukinemo podforume zamenjam, prodam,kupim.....obdržimo pa borzo rastlin. To je moje razmišljanje. Ki ni nujno, da je edino pravilno. In več glav več ve, zato vabim vse, da podajo svoje poglede in svoje rešitve.
Pa lepo se mejte!