Moderatorji: dusanh, Kapitan Nemo, Moderatorji
misa je napisal/-a:Pozdravljen,
oprosti, ker se nisem nic oglasila, toda tooooliko dela imam.
Hvala za sliko, da sem lazje razumela samo situacijo. Iz slike je razvidno, pa ne da te strasim, toda absolutno je zasaditev pregosta. Zal
Abies koreana, skoraj zagotov, je drevo, ki raste stozcasto v visino 9-18 metrov, moram pa priznati, da redko doseze taksno visino. Ima lepe vijolicno - morde storze, raste pa tudi zelo pocasi. V sirino se razraste tudi do 4 metre, po navadi pa tja do 2.5 metra. Torej lahko sam vidis, da je tvoja zasaditev luskana, dokler drevesa ne bodo zrasla do njihove normalne visine. Jelk ne strizemo!
Catalpa bignonioides je pa pravtako drevo, ki zraste 10-15 m visoko in nekje od 8-10 m siroko.
Res je, da ste posadili stebelno vzgojene rastline, tako bo njihova krosnja bolj na visini in res se cigarovci lahko nekoliko obrezujejo, toda vedeti moras, da bodo te rastline izgubile svoj car habitusa.
Jaz bi nekja rastlin odstarnila, predvsem dobro premisli o cigarovcih. Ce bi bila pod njima samo zelenica, ne bi bilo salbo. Zadostovalo bi ze eno samo drevo na sredini celotne grede. Kot podrast pa bi posadili katere do nizje rastocih drevesc, ali grmickov.
Seveda sem se spregledala cugo, tudi to je drvo, ki zraste veliko in siroko.
Vrni se na Akvarijske rastline
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost