Pa ne samo kavico. Začneš lahko že z zajtrkom
.
V glavnem, da bom imela svoj rastlinjak bom morala imeti še svojo hišo. Tudi če prepričam starše, mi to ne pomaga prav dosti, ker se nameravam preseliti k mojemu dragemu (blok, 5. štuk) in že sedaj jokam, ker ne vem kam s kaktusi. Balkon je namreč na severno stran
. Bom kar na streho bloka postavila rastlinjak
. V glavnem moram preden se preselim najti neko rešitev. Ima mogoče kdo kakšno idejo?
Matej, naši sosedje imajo zimski vrt in v njem toliko sobnih rastlin, da zgleda kot rastlinjak, ampak ga uporabljajo namesto dnevne sobe (bez televizije) in je pozimi normalno ogrevan. Tudi definicija zimskega vrta je, da je to bolj zasteklen bivalni prostor kot pa rastlinjak. Materiali iz katerih je zimski vrt namenjen bivanju zgrajen, so popolnoma drugačni kot za rastlinjak - poudarek je na izolaciji steklenih površin, ki pozimi ne prepuščajo noter mraza in ven toplote. To vem, ker smo pri nas doma hoteli imeti zimski vrt kot podaljšek dnevne sobe pa smo potem raje naredili normalno teraso, ker bi bil zimski vrt zelo draga investicija. Rastlinjak je pa po moje predvsem namenjen rastlinam (seveda lahko notri piješ kavico) in naj bi bili tam pogoji, ki ustrezajo rastlinam ne tebi.
Sončen pozdrav