Seznam kaktusov, ki jih Avgusta ne zalivamo

Diskusija o kaktusih in sukulentah (sočnicah). Kako kaktuse in sukulente vzgajamo, presajamo, gnojimo, ...

Moderatorji: dusanh, izi, Moderatorji

Seznam kaktusov, ki jih Avgusta ne zalivamo

OdgovorNapisal/-a pinkpanter » 03 avg 2005, 14:00

Bi bil zelo dobrodošel za nas začetnike. Vem, da sem v prejšnjih temah zasledila, da se določenih vrst kaktusov ne sme zalivati Avgusta, vendar te teme ne najdem več. Mogoče je bilo celo omenjeno mimogrede. Bi prosila za kakšno pomoč na tem področju. Ali pa kakšen namig... :?

Hvala!
pinkpanter
Guru
Guru

Kraj: Kranj

OdgovorNapisal/-a anchi » 03 avg 2005, 14:16

No, tole pa prvič slišim. Zanima me ali bi bilo s temi kaktusi kaj narobe, če bi se vseeno zalivali?

Bilo res fajn imeti takšen seznam, ampak glede na to da kaktusov še ne poznam po njihov latinskih imenih, bi se verjetno bolj težko znašla.
anchi
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Gornja Radgona

OdgovorNapisal/-a Leopold Scheicher » 03 avg 2005, 15:45

No to sem jaz napisal, da ne boste preveč iskali.
V neki starejši knjigi je bilo napisano kot nasvet zalivanja, da Lobivije poleti ne zalivamo. Zakak ne ni bilo pojasneno. V naši kaktusarski reviji, pa je bil članek Zvoneta Rovška z naslovom, zakaj kaktusi nočejo cveteti. Tu je bilo navedeno, da Echinocereuse v mesecu avgustu ne zalivamo, če hočemo, da nam bodo naslednje leto zopet cveteli. Verjamem, saj to sovpada z njihovo rastjo v domovini.

Iztok Mulej pa navaja, da v veliki vročini kaktuse ni potrebno zalivati, ker ne rastejo in tudi vode ne potrebujejo - samo divjat začnejo.

P.S.
Lobivija Moricallii mi je čisto podivjala, prav tako Maximiliana caespitosa.
Leopold Scheicher
Guru
Guru

Kraj: Ljubljana

Zalivanje

OdgovorNapisal/-a izi » 03 avg 2005, 17:44

Hvala Poldi za navajanje. V veliki vročini se lahko zgodi, da zadeve začnejo gniti, če jih prevč zmočimo. Zato lahko zalivamo bolj poredko in malo manj, kot spomladi ali zgodaj jeseni.
Sicer zdaj pri nas ni ne vem kakšne velike vročine. Jaz zalivam približno enkrat tedensko, kaktuse včasih spustim, sploh tiste v velikih loncih.

LPI
Uporabniški avatar
izi
Moderator
Moderator

Kraj: Lesce

Vrni se na Kaktusi in sukulente

• Sorodne teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek

Kdo je prisoten