Že dobro leto je minilo, odkar je začel delovati ta forum, zato bi še enkrat napisal nekaj besed o pravilih lepega vedenja, ki veljajo v vseh resnih forumih.
Na forumu smo ena velika družina in se običajno poznamo med sabo, saj med kaktusi in mesojedkami je to. Zato se spodobi, da se novoprišleki predstavijo, kar ni najbolj pogosta praksa. Jaz sem svojo predstavitev napisal že pred enim letom, ko je forum štartal. Jaz rad odgovarjam na vprašanja, če vsaj približno vem, komu odgovarjam. Dobro je da poznam starost (da se prilagodi nivo odgovorov), spol (do žensk sem bolj prijazen), izkušnje, koliko časa se kdo ukvarja s hobijem, kje kdo živi (klimatski pogoji v Kranjski gori so drugačni kot v Portorožu), kakšne pogoje ima za rastline. Za mene je pomemben podatek tudi to, ali ste člani društva prijateljev kaktusov ali ne.
Poleg tega na forumu nismo žaljivi do drugih. Nekateri se včasih malo pošalimo in smo malo pikri, vedno le do ljudi, ki jih poznamo in za katere vemo, da to prenesejo.
Ne spraševat stvari, ki so bile že objavljene. Preglejte teme - priznam mukotrpen posel - zame pa tudi, ker moram večkrat odgovarjat na ista vprašanja.
Zadnje čase bolj od strani spremljam dogajanje na forumu, včasih je kdo tudi malo užaljen, ker ne dobi vedno odgovora. Vmešam se če začne kdo mlatit prazno slamo, odgovarjam le v primeru, da na vprašanje vem odgovor. Toliko časa nimam, da za odgovori brskam po internetu ali po knjigah.
LPI