Začimbne rastline, ki jih uporabljamo pri kuhanju.
poper, curry, timijan, peteršilj, lovor, majaron, bazilika, rožmarin, čemaž, ...
Moderatorji: dusanh, borutcerkvenic, Moderatorji
Napisal/-a pirsic » 11 feb 2004, 15:00
ali kdo ve kako se pripravi gnojilo oziroma škropivo iz koprive
-
pirsic
- Uporabnik
-
- Prispevkov: 2
- Pridružen: 11 feb 2004, 14:47
- Kraj: nova gorica
Napisal/-a borutcerkvenic » 12 feb 2004, 15:03
Lep pozdrav!
Gnojilo iz kopriv se naredi tako, da koprive za 24 ur namočimo v vodi. Precedimo in uporabljamo kot gnojilo.
Borut
CRGA
-
borutcerkvenic
- Moderator
-
- Prispevkov: 227
- Pridružen: 08 maj 2003, 17:46
- Kraj: Maribor
Napisal/-a renee » 12 feb 2004, 15:16
Zadnjič spremenil
renee, dne 02 dec 2007, 08:06, skupaj popravljeno 1 krat.
-
renee
- Guru
-
- Prispevkov: 421
- Pridružen: 12 sep 2003, 08:50
- Kraj: Ljubljana
Napisal/-a borutcerkvenic » 12 feb 2004, 15:49
Lep pozdrav!
Če koprivo namakamo do 24 ur se dobljena tekočina uporablja kot škropivo za uši. Če jo namakamo več kot 24 ur se uporablja kot škropivo, res pa je da ima zelo neprijeten duh. Da bo škropivo ali gnojilo še bolj učinkovito lahko tekočini dodamo še liste od navadnega gabeza in njivsko preslic.
Borut
CRGA
-
borutcerkvenic
- Moderator
-
- Prispevkov: 227
- Pridružen: 08 maj 2003, 17:46
- Kraj: Maribor
Napisal/-a Klavdija » 12 feb 2004, 19:43
Ojla,
samo koprivno gnojilo nima tako močnega vonja, saj dokler tekočina ne "povre" in skoraj ne neha smrdeti (tudi par tednov) - do takrat nima vseh sestavin v uporabni obliki za rastline. Razkroj kopriv lahko pospešiš z vsakodnevnim mešanjem- no tle pa priporočam prazen želodec alo pa gas masko
LP Klavdija
-
Klavdija
- Guru
-
- Prispevkov: 1046
- Pridružen: 10 okt 2003, 12:53
- Kraj: Ljubljana
Napisal/-a mojcamojca » 22 maj 2005, 13:58
Kar precej zmešnjave je v tejle temi. Kako torej gre s koprivami?
Namočene 24 ur se uporabljajo za škropivo proti ušem, namočene več kot 24 ur, pa so primerne za gnolilo, katerega je potrebno razredčiti. A ni tako?
-
mojcamojca
- Uporabnik
-
- Prispevkov: 3
- Pridružen: 29 apr 2005, 17:16
Napisal/-a borutcerkvenic » 24 maj 2005, 08:54
Mojca lep pozdrav!
Imaš prav, vmes je prišel tiskarski škrat.
LP Borut
CRGA
-
borutcerkvenic
- Moderator
-
- Prispevkov: 227
- Pridružen: 08 maj 2003, 17:46
- Kraj: Maribor
Vrni se na Začimbne rastline
Kdo je prisoten
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost