travni nadomestek

Kako z rastlinami opremiti vaš zunanji prostor ali vrt, katere rastline so najprimernejše, ...

Moderatorji: dusanh, Green Oasis, Moderatorji

travni nadomestek

OdgovorNapisal/-a Martinka » 23 avg 2006, 22:41

Hojla,
glede na to, da nam trata pet let po sejanju nikakor ne uspeva, kakor bi mi želeli (pleveli, suša ...), me zanima, ali je kdo od vas že preizkusil travni nadomestek (tak, ki ne cveti). Kako hitro se razrase. Ga je možno dobiti od vas? Menjam za različne notranje in zunanje rastline. Napišite, kaj vas zanima, in vam sporočim, če imam.
Martinka
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Kranj

OdgovorNapisal/-a roger » 05 maj 2007, 20:22

Jaz imam lep prostor posejan z grmovnicami in drevesami in ga želim spremeniti v nekakšen park. Ker mi trata ne uspeva, sem jo poškropil. Sedaj me pa zanima, katera stvar lahko nadomesti trata, kaj naj naredim namesto trate...itd. Vsakega predloga bom vesel

LP
roger
roger
Ljubitelj
Ljubitelj

Kraj: MS-okolica

travni nadomestek

OdgovorNapisal/-a anitta » 31 maj 2007, 09:54

Zdravo Roger

Jaz sem imela tudi težave s trato. Imamo zelo ilovnata tla. Ko je bilo deževje je bilo vse ko plastelin.
Potem sem si večji del prostora zasula z okrasnim kamenjem različnih vrst. Izpadlo je zelo lepo. Posebej recimo kjer imam nasajene trave kamen zelo paše zraven, tako mi je ostalo le 20% trate (da malo razbije kamen) in potem za to ni takega problema. Namreč za malo površino sem kupila zemljo (15 vreč po 45 litrov) za njo sem dala malo denarja in potem posejala travo. Res je zdaj komaj cca 4 cm velika je pa zelo gosta in lepa, tako da res ok zgleda..
Upam da ti bo ta ideja prav prišla...

lp
anitta
Ljubitelj
Ljubitelj

Kraj: Maribor

Vrni se na Zunanji prostori

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov