Lep pozdrav vsem akvaristom. V akvariju imam 2 školjki, eno dam čez poletje v ribnik, druga ostane v akvariju. Danes sem opazil nekaj čudnega in me je presenetilo. Ko školjko primeš, se zapre, ta pa danes ni kazala znakov življenja. Ker sem sedaj brskal po forumih in nabiral razne informacije, mislim da imam CORBICULA FULMINAE, samo pa je razlika. Na forumu je ta sorte školjke bolj okrogla, moja pa je bila bolj podolgovata.
No nimam veze. Sedaj me zanima, kaj bi lahko bil vzrok da mi je poginila, kako naj ohranim drugo školjko, da mi bo preživela. Vodo v akvariju menjam redno na 3 tedne 1/3 vode. Tako mi je svetoval prodajalec. Imel nisem nobenih problemov to se pravi 2 leti sem eno in isto selil v ribnik in nazaj v akvarij. Zdi se mi zelo čudno, kajti školjka iz ribnika se razvija bolj, kot se je pa razvija ta. Tudi meni so razrile cel akvarij, tako da sem imel polno zmedo. Nič ni bilo na svojem mestu, po pesku pa je bila prav >avtocesta>
Sedaj pa me zanima, če mogoče kdo ve kje bi se jih dalo dobiti ali če jih ima kdo od vas da mi proda. Rad bi jih kupil, kajti nameravam jih dati tudi v ribnik in na jesen spet v akvarij.
Lep pozdrav,
hvala za odgovore
bibi