No tudi jaz sem lani na novo posadil trato.
Sam sem jo zaradi neučakanosti, kljub nasvetom vrtnarjev sadil spomladi, čeprav je najboljši čas jeseni. V jeseni sem trato pošprical z boom efektom (moraš biti pazljv, da špricaš takrat, ko je plevel lepo razvit, ket herbicit deluje preko listov), nato moraš počakati vsaj 3 tedne s setvijo, čene herbicid uniči vse mlade kalčke. Sam sem trato pustil mirovat celo zimo. Spomladi, ko je se je dovolj ogrela zemlja, sem odmrlo travo pograbil in s frezo prefrezal površino, odstranil vse kamenje, ostanke travne ruše. Nato sem izkopal jarke za namakalni sistem in vse pregrabil, poravnal. Nato je sledila setev trave. Ko sem jo posejal sem jo s težkim valjerjem povaljal in pokril s kopreno. nato pa začel z obilnim zalivanjem in čakanjem. Ko je trava lepo zrasla sem jo prvič pognojil in pokosil.
lansko leto je bilo vredu za sajenje trate spomladi, saj je bil začetek poletja bolj deževen. Špricanje s herbicidom , čakanje na to, da se zemlja ogreje in je primerna za sajenje za biti zelo zamudno, na koncu pa sejanje, to se lahko zavleče do maja, ko zna biti sonce že kar nevarno za mlade travne bilke.
Evo še dve slikci na prvi začetek del na enem delu trate( začasna ograjica zaradi psa, da ni hodil po maldi tavi). Na drugi slikici pa naš zadovoljni kuža na novi travi.