pokvarjena fontana

Kako z rastlinami opremiti vaš zunanji prostor ali vrt, katere rastline so najprimernejše, ...

Moderatorji: dusanh, Green Oasis, Moderatorji

pokvarjena fontana

OdgovorNapisal/-a Miša » 23 apr 2005, 22:04

Živjo

Lani sem kupila fontano sacem za 18.000 sit. Imela je dovolj dolg kabel, vendar smo zaščitili kabel z zaščitno cevjo (oranžna), saj smo kabel položili izpod pohodnih plošč.
Ker je vtikač bil zalit smo ga morali odrezat (saj je vtikač prevelik, da bi šel čez zaščitno cev) in namestiti drugi.
In kaj se je zgodilo. Fontana je crknila! Poslali smo jo v popravilo pod garancijo, jo pa ne priznajo, saj smo rezali kabel. Ok. razumem, ampak, zakaj potem ne naredijo črpalke z že zmontirano zaščitno cevjo???? Popravilo stane 7.000 sit, menda je zanič rotor (ali nekaj podobnega...). Kaj ima to veze z kablom????
Kam naj se obrnemo?

Da ne bo pomote. Razumem, da smo pač rezali kabel, ampak sam kabel ni dovolj zaščiten, da bi ga kar zakopal pod zemljo, ali pa da bi čezenj položil plošče. In ravno zato montirajo zalit vtikač, saj če bi bil tisti, ki se odpre z izvijačem ne bi vedeli tega v servisu. Iz trgovine smo zvedeli, da to ni bil edini primer, saj ponavadi vsi uporabniki naredijo isto (zaradi varnosti), in nikomur ne priznajo garancije. Drugače pa v garanciji piše, da, če je rezan kabel ne priznajo garancije (ampak to se mi nateg, saj hočem potem, da v originalu že zaščitijo kabel z zaščitno cevjo, ali pa naredijo tako majhen vtikač (???vem, da ni možno), da bi šel skozi zaščitno cev).

Ne vem kaj naj si mislim. Ali ste vi tudi zaščitili kable z zaščitno cevjo?
Miša
Ljubitelj
Ljubitelj

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a strobos » 23 apr 2005, 23:36

Pozdrav,

jaz sem to rešil tako, da sem do stvari položil kabel in tam naredil vtikač, tako, da je vse ostalo celo in nisem kabla od črpalke nikamor vlekel.

Lp
strobos
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ttoman » 06 maj 2005, 14:33

Ojla. Sorry, mal pozno.

Se popolnoma strinjam s strobosom. Pravilo je, da se do (verjetno tudi v tvojem primeru) vodnih vrtov pod zemljo v zaščitnem tulcu potegne do neposredne bližine kabel, nato se namesti razdelilna omarica, ki je zaščitena proti zunanjim vremenskim vplivom in nato se od tam potegne original kabel. Eno takih razdelilnih omaric v imitaciji belega kamna imajo v Bauhausu za okoli 13 tisočakov.

Zunanje razdelilne omarice so skoraj nepogrešljive, saj bo sčasoma, konkretno v tvojem primeru, poleg fontane po vsej verjetnosti dodana še kaka druga vodna tehnikalija.

LP, Tomaž
ttoman
Guru
Guru

Kraj: Brezje, Gorenjska

Vrni se na Zunanji prostori

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost