Pozdravljeni!
Sem popolnoma nova na forumu, pa tudi na vrtnarjenje se popolnoma nič ne spoznam , zato vas prosim za pomoč.
Imamo malo teraso pred stanovanjem. Ker je hiša med bloki, je sonca pozimi skoraj nič, jeseni in spomladi malo več, poleti pa bi lahko rekla, da od 9h zjutraj do 5h popoldan žge kot noro (se zelo hitro segreje že zdaj v pomladnih mesecih).
Torej, na tej terasi bi rada postavila nekaj raslin za okras. Ker sem za vrtnarjenje popoln antitalent (za stanovanje sem že začela kupovat umetno cvetje, ker mi vse naravno uspe zelo hitro uničiti ), iščem kakšen nasvet, katero rastlino posaditi v lonce (ali korita, še ne vem), da bo potrebovala ČIM MANJ nege, da je pozimi ni potrebno prestavljati v prostor (ker ga nimam), pa da nima kakšne blazne cene (ker mi seveda zna umret, še predno bo dobro zaživela).
Kaj torej kupiti? Pa ker sem trenutno finančno bolj takole , bi prosila tudi kakšen namig za kakšnega ugodnega prodajalca, tako rastlin in loncev A ja, osebno so mi najbolj všeč glineni lonci, pa sem tule gor zasledila, da pozimi počijo. Kaj je alternativa?
Vnaprej hvala za vsak namig, nasvet in odgovor.
Lp
1M.