Na pomoč! Krt!

Kako z rastlinami opremiti vaš zunanji prostor ali vrt, katere rastline so najprimernejše, ...

Moderatorji: dusanh, Green Oasis, Moderatorji

OdgovorNapisal/-a Mesojedec » 28 okt 2003, 21:05

Kje se jo dobi pa ne bi vedel, ker je past stara vsaj 15 let. Povprašaj, če bi ti jo kdo izdelal.
IvoJ
Uporabniški avatar
Mesojedec
Moderator
Moderator

Kraj: Kresnice

OdgovorNapisal/-a BoGo » 29 okt 2003, 00:56

Ja, sem razmišljal o domači izdelavi. Če se domislim česa izvirnega ali kakega dobrega mehanizma, takoj javim in sestavim HTML.
Ste že prebrali namig dneva za danes?
http://users.volja.net/kitaraman
BoGo
Guru
Guru

Kraj: Murska Sobota

OdgovorNapisal/-a Mesojedec » 29 okt 2003, 12:57

Super!
IvoJ
Uporabniški avatar
Mesojedec
Moderator
Moderator

Kraj: Kresnice

krt in voluhar

OdgovorNapisal/-a ekološko » 26 mar 2004, 20:34

V lanskem letu sem kupila solarno zaščito pred voluharji in krti, ki deluje zelo zoprno in se cela zakoplje v zemljo. Ima vibracijo in zvok. Zadeva je stala nekaj nad 10.000,00 sit, a pokrije kar lepo območje.
Deluje povsem ekološko in resnično dan in noč. Zanjo mi je povedala prijateljica in sem jo naročila direktno pri podjetju.
Letos sem jo zasledila tudi v katalogu MERCATOR TEHNIKA in to v tem mesecu in je v akcijski prodaji. Jaz sem se lani res znebila tako krtov in voluharjev in naprava še vedno dela tudi čez zimo.
Ker se bliža čas, ko bodo ti prijatelji zopet na delu in ker je zadeva v akciji se mi je zdelo smiselno, da morda pokukate v kako trgovino.
Ta moj aparat ima dve solarni celici, ki sta na kablu in le te gledajo iz zemlje. Jaz mu pravim kar ljubljenček!!!
nazaj k naravi
ekološko
Uporabnik
Uporabnik

Kraj: maribor

OdgovorNapisal/-a osica » 13 apr 2004, 20:34

Tudi mi že kar nekaj časa uporabljamo, mislim da enako napravico. Kupili smo jo v Mercatorju in se KONČNO znebili nadloge. Saj ne da imam kaj proti živalim, ampak na vrtu me je že močno jezila razkopana zemlja in vse tiste luknje. Zdaj pa je le mir. Napravica, ne vem zakaj piše zgoraj da je zoprna, jaz nisem imela nobenih težav, glavno pa je dejstvo da je učinkovita in naravna, torej ekološka, živali ne ubije ampak prestraši ter ne obremenjuje okolja - kar pa tako veliko poudarjamo v zadnjem času.
Moram rečt, da je res vredna svoje cene!
osica
Uporabnik
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a romunov » 14 apr 2004, 08:04

Pa zdaj tam toliko bolje raste.
Krt ni škodljivec!
Vlivanje nafte v zemljo. Halo?
Mogoči bi nam vsem prav prišel prav kak kurz ala "Naučimo se živeti z naravo". Sam moram reči, da me krtine prav nič ne motijo (čeprav jih doma nimam - preveč(krat) zalije voda). Krti so pomemben člen v prehranbeni mreži... Sam bi ti svetoval, da pustiš kakor je (mal bolj nerodno za kosit, ko se moraš ogibat - ampak te se moraš ogniti(izogniti) tudi drevesu) ampak pomisli kdo bo na koncu obupal. Ti ali armija krtov? :)
romunov
Poznavalec
Poznavalec

Kraj: Medvode

nadloga

OdgovorNapisal/-a vijolica » 14 apr 2004, 10:57

Prav gotovo vemo, da krt ni škodljivec, a kaj praviš za voluharja.
Sicer pa težko govoriš o tem problemu, če praviš, da ga nimaš.
Ko se trudiš, da na vrtu nekaj zraste, da rože lepo cvetijo, da je zelenica lepa in ko se zbudiš in vidiš preorano zemljo. Da te kap! Ne vem, če bi še tako razmišljal.
Jaz prav tako uporabljam zvočno napravo v zemlji, brez kemije. In krti so zbežali na parcelo, kjer me ne motijo. Voluhar pa mi tudi več ne dela škode. Mislim pa, da je ta naprava ista. Cela je vzemlji in na kablih ima dve solarni celici. In kar dober zvok oddaja od sebe. Imela pa sem že eno na batarije, vendar se ni obnesla.
Morda se kdaj vrnejo, vendar zaenkrat sem jih imela dovolj za vse večne čase.

Lep pozdrav!
vijolica
Uporabnik
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a BoGo » 15 apr 2004, 21:27

Res, da krt ni škodljivec, ampak ko se pa trudiš imeti lepo zelenico in ročno odstranjuješ vsak plevel, pridno kosiš in ti na koncu zelena preproga dobi "mozolj", pa tudi ni lepo.
Ste že prebrali namig dneva za danes?
http://users.volja.net/kitaraman
BoGo
Guru
Guru

Kraj: Murska Sobota

Prejšnja

Vrni se na Zunanji prostori

• Sorodne teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek