Ojla, Matic.
Kewl!
Hvala za koristno informacijo. Včeraj je bil prvi dan, da nisem več imel ledu in sem si alge malce pobližje ogledal: poleg teh koristnih imam v enem koncu nitaste. In TE nadležnice bo potrebno eliminirat!
Glede lepote ribnikov: jaz osebno mislim, da je lahko vsak čudovit, če lastnik vanj vloži nekaj dela. Nekateri bodo do "sanjskega" prišli malo prej, ostali mogoče malce kasneje. Upam pa stavit, da nihče ne bo obžaloval, da se je lotil gradnje. Sicer pa - rutina dela delavca, napake pa mojstra
Matic, stavim, da bo tvoj ribnik zeeelo kmalu sosedom pognal zavist v kosti (če jim že ni)
Je pa tako. Najprej se vsi sosedje smejijo, opravljajo, govorijo "saj sem rekel(vedel)", če ob zagonu ravno vse ne gre po načrtih in oh in sploh so vsi tako zelo brihtni. Ko se pa stvari enkrat uravnovesijo in iz umazane rjave močvare postane biser vrta, sosedje nenadoma utihnejo in ničkolikokrat jih vidiš, ko skrivaj hodijo gledat ribe
Mogoče bo komu tole prišlo prav: preden sem se lotil gradnje, pojma nisem imel, kam bi kaj vtaknil, kako naj bi bila stvar sploh videti... Potem sem šel na Googla in v okence za iskanje slik vtipkal "ponds", "water gardens", "japanese gardens", itd. Doma sem si natisnil home-made katalog s slikami in potem listal. Kako sem bil presenečen, ko mi je šele takrat preblisnilo: "YES! To je tisto, kar želim!"
Po slikah dobiš neverjetno veliko idej.
Sorry. Sem se "zaklepetal". Bom drugič krajši.
Tomaževo pravilo 1:
RIBNIK JE VEDNO OBSOJEN NA USPEH, ČE GA LASTNIK NE IGNORIRA
Tomaževo pravilo 2:
ZADOVOLJSTVO RIB BO SORAZMERNO Z ZADOVOLJSTVOM LASTNIKA
LP, Tomaž