Manjši ribnik

Kako z rastlinami opremiti vaš zunanji prostor ali vrt, katere rastline so najprimernejše, ...

Moderatorji: dusanh, Green Oasis, Moderatorji

OdgovorNapisal/-a pinkpanter » 30 avg 2004, 12:54

ok - potem pa vidim naslednje možnosti:

- klopotec, vetrnica, trakci
- nabavi si geparda, pumo, tigra, zaradi mene Maine Coon mačko
- pokliče bližnjo ribiško družino in vpraša za nasvet - domnevam, da imajo podobne probleme z mladicami v bljižnji reki...

:lol:
pinkpanter
Guru
Guru

Kraj: Kranj

OdgovorNapisal/-a ttoman » 30 avg 2004, 14:06

Eh...

Sem mislil, da ima kdo kake praktične izkušnje in s tem tudi kakšno praktično rešitev, ki deluje. :?
Vseeno hvala za ideje, pinkpanter (sploh tisto o gepardih, pumah itd...) :twisted:

LPT
ttoman
Guru
Guru

Kraj: Brezje, Gorenjska

OdgovorNapisal/-a strobos » 30 avg 2004, 17:41

Pozdrav,

UV žarnico bom sam skupaj sestavil. Čistil jo bom vsake toliko časa. Stala me je dobrih 5 kSit + material je skupaj okoli 10kSit.
Najboljše je, da si priskrbiš psa čuvaja, ki se bo lahko prosto sprehajal ob ribniku - najbolj zanesljivo.

Lp
strobos
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ygregorn » 30 avg 2004, 18:43

Laks definitivno deluje proti golobom na balkonu(preizkušeno). Možno, da bi tudi tebi takšna rešitev služila. Kako boš pa stvar izvedel pa prepuščam tvoji domišljiji, če se mi medtem utrne kakšna pametna ideja ti sporočim. :wink:

LP Tamara
ygregorn
Guru
Guru

Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a strobos » 30 avg 2004, 21:43

Ja, samo laks ali podobne stvari okoli ribnika poslabšajo njegov izgled oz. stvar malo čudno izgleda, tako da po mojem tako kot sem napisal - psa.

Lp
strobos
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a izu » 30 avg 2004, 21:57

laks je tanajtrbol če ne uloviš čaplje pa uloviš igrive otroke :)
Ja najbrž bi blo dobr da bi sam ćez noič daju mrežo čez sam se vam nebi dalo najbrž
izu
Moderator
Moderator

Kraj: Zaboršt

OdgovorNapisal/-a ttoman » 31 avg 2004, 07:20

Uau, ste ratali aktivni :shock: :D

Hvala za vse predloge.
Ja, je res, da vsi taki dodatki zadevo naredijo nenaravno.
Z ženo sva še najbolj zagreta za Izu-jevo različico z nočnim napenjanjem mreže. Konec koncev, kaj je tistih nekaj minut proti izgubi cele jate rib.

Je pa še ena elektronska zadevica s senzorji gibanja, ki je priključena na vodo. Ko jo aktiviraš, v smer gibanja izbrizga nekaj curkov vode in tako baje učinkovito in neboleče odganja muce in druge potencialne ribojedce. Videl sem nekje na internetu, in je vraga nisem dal med priljubljene. :?

LPT
ttoman
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a izu » 31 avg 2004, 08:17

juhu vsaj za nekaj sem dober :))

Tisto z brizgom vode bi mogoče tudi sam lahko naredil vendar bi bilo zakomplicirano.Te muce k so iz kartona s svetlečimi učmi niso vrei miš??
izu
Moderator
Moderator

Kraj: Zaboršt

OdgovorNapisal/-a ttoman » 31 avg 2004, 09:04

Ha! Našel! 8) :D

Vodni "plašilec" se imenuje Scarecrow. Spodaj sem priložil sliko. Cena v DE je okoli 95 EUR.

LPT

P.S: Ravnokar pa sem našel tudi dobavitelja pri nas v SLO in še nižjo ceno - 15.600 SIT. Upam, da me ne boste "ganjali" zaradi reklame, če napišem tale nedolžen URL: www.LepVrt.com
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
ttoman
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a strobos » 31 avg 2004, 20:28

Pozdrav,

hm, zdaj je pa še mene doletela podobna stvar. Zgodilo se mi je, da so mi tri ribe skočile iz ribnika :shock:. Drugače se mi je pa danes voda kar čez noč zbistrila :shock:, čeprav še nisem montiral UV naprave, prej pa je bila nekaj dni motna. Upam le, da je današnji dež nebo spet naredil motne.
Glede tega plašilca: po mojem bi jih moral imati več, da bo stvar zanesljiva oz. da boš pokril celo "obalo", to pa že nekaj stane...

Lp
strobos
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ttoman » 01 sep 2004, 07:42

Oj.

Si kaj zmeril temperaturo vode? Baje naj bi se alge razmnoževale NAD 15 stopinjami. Ugibam: temperatura vode je padla pod 15 in se je zato zbistrila?? Naj še ostali povedo, če nisem totalno v meglo počil?

Plašilec pokriva približno 10 x 13 m (35 x 45 feet) - moč curka se prilagaja, prav tako pa tudi ne šprica le naravnost, ampak v obsegu kota 105 stopinj. Je pa tako. Kdor ga bo prvi sprobal, bo točno vedel, kako deluje :lol:

Khamm... Se kdo javi? :twisted:

LPT
ttoman
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a ygregorn » 01 sep 2004, 09:29

A to plaši samo velike ptice? Kaj pa ostali ptički, pri nas se poleti kar naprej kopajo in jih je prav lepo gledati.
Kar se pa alg tiče pa so moje izkušnje ravno obratne spomladi zaživijo alge prej kot ostale rastline, pravijo, da cvetijo in je voda nekaj časa prav grda. Zjutraj jih ni potem se čez opoldne pojavijo na površju pa proti večeru oziroma čez noč spet zginejo. To traja kakšene 14 dni potem se počasi umiri. Morda bo tvoj filtrirni sistem to preprečil, boš povedal spomladi.

LP Tamara
ygregorn
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a ttoman » 01 sep 2004, 10:31

Err... :oops:
Ne vem :shock:
Ampak upam, da senzorjev nima preveč občutljivih in ostale male živalice ne plaši. Sicer pa mislim, da je zadevico bolj koristno uporabljati čez noč.

Yes, glede alg bom sporočil spomladi :)

LPT
ttoman
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a strobos » 01 sep 2004, 14:36

Hm, temperatura po mojem ni padla pod 15°C. Je mogoče, da so ribe iz potoka počistile vso svinjarijo in vključno še počistile nekaj folije?

Lp
strobos
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ttoman » 02 sep 2004, 07:58

Ribe tudi pri meni stalno nekaj obirajo po bregovih, ampak da bi pa kar čez noč vse počistile? :shock:
Si mogoče pred zbistritvijo kaj spremenil (zmanjšal pretok vode, not vrgel kako slamo, preparat...)?
ttoman
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a strobos » 02 sep 2004, 14:51

Pred zbistritvijo sem prejšnji dan dal noter okoli 10 klenov iz potoka(15-25cm). Nič drugega nisem počel.

Lp
strobos
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ttoman » 03 sep 2004, 13:23

Oj

Čuuuudne stvari se dogajajo pri Strobosu :shock: :?: :lol:

Pri nas smo pa včeraj zvečer napeli mrežo čez našo lužico. Smo se odločili, da ne bomo tvegali in bomo pridno zvečer napeli mrežo, zjutraj pa jo bomo sneli. Klinc. Boljše, kot da imajo čaplje pojedino. Smo se na naše nove vodne naseljence v teh tednih tako navadili, da jih ne damo več :)

Še nekaj: Na obali, kjer mamo rečni prod, so se naselile majhne... Hmmm... Školjkice? Vodni polžki? Sedaj imajo male, črne hišice, ki so ozko podolgovate in špičaste. Se kdo kaj spozna na to :?:

LPT
ttoman
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a ygregorn » 03 sep 2004, 14:16

Verjetno imaš mlakarje.

Tamara
ygregorn
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a Klavdija » 03 sep 2004, 21:07

Ojla,

ttoman me je spomnil :idea: Ima kdo med vami v ribniku ali akvariju (sladkovodnem) školjke?
Vem, da so se otroci o enih učili, pa se ne spomnim imena :oops: (onadva pa tud ne). Kake pogoje rabijo in kje bi se jih dobilo? Mogoče kdo kaj ve?
LP Klavdija
Klavdija
Guru
Guru

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a strobos » 03 sep 2004, 22:11

Čuuuudne stvari se dogajajo pri Strobosu :shock: :?: :lol:

:lol: :lol: :lol:

Tudi jaz nevem kako to. No voda je še vedno čista in ima ziher več kot 15°C. Drugače pa tudi jaz razmišljam o mreži, da nebom v jeseni imel v ribniku polno listja in podobnih stvari.
Kje se naselijo bakterije, ki razkrajajo amonijak? Se naselijo v filter? Kaj pa potem, ko zamenjam filtrirne medije(šotni granulat,oglje,pena?

Lp
strobos
Strokovnjak
Strokovnjak

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zunanji prostori

• Sorodne teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov