Moderatorji: dusanh, Green Oasis, Moderatorji
ena rožica je napisal/-a:Joj, ne me spominjat! Lani sem se celo pomlad in jesen dobesedno pasla na 80 m2, da sem šla že sebi prav pošteno na živce. Pozimi je moja prelepa travca postala rumena!!! Pa sem jo pognojila, mislim da, septembra, z gnojilom brez dušika. Je pa res, da sem jo pri zadnji košnji čisto nizko pokosila.
Zdaj že en teden hodim po travi in zmajujem z glavo, ker je kar nekaj plevela, nekaj je vmes suhe, rumena je... še enkrat jo ne grem posejat, ker bi morala škropit to pa nočem zaradi otrok.
Konec marca sem bom nanjo spravila s tisto električno napravo vinkul... kako se mu že reče? Upam, da mi jo ne bo preveč preoralo. Ali je kdo to naredil??? Ali naj se raje zapodim z vilami in na vsake 30 cm naredim luknje ter vanje malo mivke oz. peska nasujem?
ena rožica je napisal/-a:Vertikulator. Ja, to sem mislila. Hvala. Je konec marca "zgodaj spomladi" ali raje počakam kak mesec?
Bo po vertikuliranju moja trava najbrž izgledala bolj borno? Moram dosejat ali pustim, da se razraste?
BTW: Videla sem tvojo hiško na drugem forumu in res lepo urejeno okolico. Sedi, 5
tina tw je napisal/-a:Kje pa se kupi vertikulator?
Je to draga zadeva?
Poškropila sem s herbicidom proti širokolistnemu plevelu. Bomo videli, kaj bo.
Jutri bom poškropila še z zeleno galico.
tina tw je napisal/-a:Evo....sveže informacije: v Merkurju v Celju posojajo za 8€ + 82€ polog.
Jutri bom potresla mahex, naslednji tedem pa bom s tem strojem prezračila.
Je dobro, če potresem kar mešanico mivke in navadnega zidarskega peska?
Po peskanju pa bom potresla z NPK. OK?
rok.k je napisal/-a:Drugače je priporočljivo po prezračevanju posuti travo s kremenčevim peskom, to pa zato, ker pri prezračevanju odstraniš odmrle dele trave in v travo(zemljo)narediš zareze, da je trava bolj zračna, zato je pametno da v te zareze pride kremenčev pesek, ki ne dovoli, da bi se zemlja nazaj zbila. Drugače pa je mogoče za prezračevanje zdajle še malo prekmalu, jaz jo bom zračil po prvi košnji.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov