KAKO UNIČITI TRAVO

Kako z rastlinami opremiti vaš zunanji prostor ali vrt, katere rastline so najprimernejše, ...

Moderatorji: dusanh, Green Oasis, Moderatorji

KAKO UNIČITI TRAVO

OdgovorNapisal/-a anitta » 28 maj 2007, 13:51

Pozdravljeni,

zanima me ali obstaja kakšno škropivo da bi uničila vso travo ki mi raste na nekem področju. Ustvarila sem si neke poti jih zasula s kamni in zdaj ne bi rada da mi tam poganja karkoli... Koliko od ostalih rastlin lahko s takšnim škropilom špricam?? Ali je res da dosežem isti učinek z raztopino soli in vode??

Hvala in lp
anitta
Ljubitelj
Ljubitelj

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a HellHavoc » 28 maj 2007, 15:14

hmmm, travo uničt ni problem, problem je v tem, da je velika šansa da uničiš še vse naokoli. drugače je najbl simpl stvar sol. ampak to se ti pol v zemljo zažre in je potem tut zemlja (pre)slana. potem imaš razna škropiva, ki pa tudi rada uničijo še kaj zraven. lahko pa recimo na tistih poteh izkopleš travo in spodaj položiš beton (jst bi dal vsaj 5 cm) ali pa folijo, oz. karkoli preko česar trava ne bo prišla in čez položiš karkoli hočeš (kakršnokoli potko si zamisliš).
[img]http://shrani.si/f/1w/F0/3icdVq3l/sig4.png[/img]
Uporabniški avatar
HellHavoc
Guru
Guru

Kraj: Izlake

OdgovorNapisal/-a Nova » 28 maj 2007, 15:31

Z ognjem.
Obstajajo majhne bombice z gorilcem, kakršne se uporablja npr. v kuhinji, da se na vrhu sladice iz sladkorja neredi karamel.

Nekaj takega, kot je na sliki:

http://www.kitchen-classics.com/images/torch1.jpg
http://www.sharpknives.com/gourmets_too ... ulee_2.jpg
Nova
Guru
Guru

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Mayk » 07 nov 2007, 14:13

najbolje je če uporabiš boom efekt vendar pazi na karenco ki je do mesec dni potem se herbicid razgradi in je ne škodljiv za ostale rastline
lep pozdrav :twisted:
Mihec
Mayk
Uporabnik
Uporabnik

Kraj: Kamnik - Duplica

OdgovorNapisal/-a stara postaja » 07 nov 2007, 15:28

Da, če nameravaš uporabiti herbicid, je najboljše boom-efekt, razgradi se v 3 tednih, kar pa zate ni pomembno, ker želiš, da tam ne bo nič rastlo. Deluje pa preko zelenih delov, ko pride do korenin, prične rastlina hirati. Zato se ne ustraši, če ne bo učinek viden takoj.Ostale rastline okrog pa enostavno prekrij s folijo tačas, ko škropiš, da ne pade tudi nanje kakšna kapljica. Druge bojazni pa ni, razen, če jih res direktno poleg poškropiš. Lep dan!
ki te ljubim, zeleno
Uporabniški avatar
stara postaja
Guru
Guru

Kraj: na Štajerskem

OdgovorNapisal/-a alpigena » 07 nov 2007, 15:44

:D
Zadnjič spremenil alpigena, dne 18 feb 2008, 19:32, skupaj popravljeno 1 krat.
ALPIGENA
Uporabniški avatar
alpigena
Guru
Guru

Kraj: Domžale

OdgovorNapisal/-a trajnice » 17 jan 2008, 13:51

Uničevanje trajnih plevelov (zlasti slaka, osata, pirnice in drugih trav), ki se razraščajo med trajnicami ali tudi nizkimi grmovnicami je najbolj enostavno res s pomočjo čopiča, kot je opisala Alpigena. Da je poraba herbicida (boom efekt) še bolj racionalna in za naravo še manj škodljiva in še vedno učinkovita, je dobro razredčiti koncentrat z vodo v razmerju 1:1.
Jaz dam v jogurtov lonček žlico vode in žlico herbicida, pa čopič, ki ga uporabljajo otroci za vodene barvice, na roke pa lateks tanke rokavice za enkratno uporabo, pa mazanje vršičkov plevelov le s kapljicami, da ne teče okrog.

Jožica
trajnice
Expert
Expert

Kraj: Vitovlje

Vrni se na Zunanji prostori

• Sorodne teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov