Moderatorji: dusanh, Green Oasis, Moderatorji
katrinca je napisal/-a:Z leti se nič ne popravi z košnjo, vsaj trdovratni pleveli ne izginejo. Kajti še takrat ko se seje ali sadi v zemljo brez plevela, ti z leti zrastejo, ker veter prinese seme od drugod. Se pa strinjam, da bi bilo pametno počakati do spomladi z zasaditvijo. Bi pa v tem času pokrila površino z temno folijo(pod njo plevel ne more rasti) ali z lepenko(ki se čez zimo spremeni v humus) in za lepši videz vse skupaj prekrila z peskom(ki se bo spomladi vkopal za večno prepustnost zemlje). Spomladi se bo pokazalo kateri pleveli bodo preživeli(nekaj jih sigurno bo), te bi pol izruvala ali pa uporabila preparat, ki deluje na zelene dele rastlin in se lahko štirinajst dni po uporabi zemlja že uporablja. Ja tud jaz sem proti kemiji, a žal včasih ne gre drugače. Bolje to, kot dodatno delo in jeza z pleveli.
Upam, da sem kaj pomagala!
Lep pozdrav!
Katrinca
katrinca je napisal/-a:Z leti se nič ne popravi z košnjo, vsaj trdovratni pleveli ne izginejo. Kajti še takrat ko se seje ali sadi v zemljo brez plevela, ti z leti zrastejo, ker veter prinese seme od drugod. Se pa strinjam, da bi bilo pametno počakati do spomladi z zasaditvijo. Bi pa v tem času pokrila površino z temno folijo(pod njo plevel ne more rasti) ali z lepenko(ki se čez zimo spremeni v humus) in za lepši videz vse skupaj prekrila z peskom(ki se bo spomladi vkopal za večno prepustnost zemlje). Spomladi se bo pokazalo kateri pleveli bodo preživeli(nekaj jih sigurno bo), te bi pol izruvala ali pa uporabila preparat, ki deluje na zelene dele rastlin in se lahko štirinajst dni po uporabi zemlja že uporablja. Ja tud jaz sem proti kemiji, a žal včasih ne gre drugače. Bolje to, kot dodatno delo in jeza z pleveli.
Upam, da sem kaj pomagala!
Lep pozdrav!
Katrinca
katrinca je napisal/-a:Sem samo na stopnji uporabnika, pa si bom vseeno drznila nasprotovati Tamari. Ni važno al bo gor trava, ali grede. Z leti se nič ne popravi z košnjo, vsaj trdovratni pleveli ne izginejo. Kajti še takrat ko se seje ali sadi v zemljo brez pleveli ti z leti zrastejo, ker veter prinese seme od drugod. Se pa strinjam, da bi bilo pametno počakati do spomladi z zasaditvijo. Bi pa v tem času pokrila površino z temno folijo(pod njo plevel ne more rasti) ali z lepenko(ki se čez zimo spremeni v humus) in za lepši videz vse skupaj prekrila z peskom(ki se bo spomladi vkopal za večno prepustnost zemlje). Spomladi se bo pokazalo kateri pleveli bodo preživeli(nekaj jih sigurno bo), te bi pol izruvala
Katrinca
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov