imena in izgled rastlin

Kako z rastlinami opremiti vaš zunanji prostor ali vrt, katere rastline so najprimernejše, ...

Moderatorji: dusanh, Green Oasis, Moderatorji

imena in izgled rastlin

OdgovorNapisal/-a rudinjo » 06 jun 2006, 21:52

Pozdravljeni vsi na forumu, zelo sem vesel, da sem vas našel. Ternutno preurejam zapuščen vrt. Imam kar nekaj literature, kjer je priporočano in opisano veliko rastlin, a redke so naslikane. Mi lahko kdo svetuje kje in kako naj se izobrazim o imenih in izgledu, ter vse ostalo kar spada zraven. Zelo vesel bom, če bom našel knjigo ali link, kjer so opisane rastline, ki uspevajo v naših razmerah in mogoče celo s slovenskim imenom. Iščem tudi nekoga,ki se ukvarja z idejnim skiciranjem vrtov, pa ni predrag. Se zahvaljujem.
Pozdrav, Rudinjo !
rudinjo
Uporabnik
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a metulj » 06 jun 2006, 22:59

Glede slik si jaz vedno pomagam kar z googlom. V okence vpišem ime rastline, najbolje latinsko, ampak tudi slovensko je večkrat ok in potem nad okenecem izberem opcijo images. In tako najde ogromno fotografij te rastline. To se mi zdi zelo uporabno, da sploh dobiš predstavo kakšna je ta rastlina, ali mi je všeč ali ne. Za kaj poglobljenega pa je seveda treba kaj prebrati.
To je res hitro in enostavno, za tisto prvo informacijo. :wink:
Pomagati se da pa tudi z enciklopedijami rastlin, ki so dostopne v knjižnicah.

Lp
Petra
metulj
Guru
Guru

Kraj: Črnomelj

OdgovorNapisal/-a zaljubljena23 » 07 jun 2006, 05:48

Tudi jaz si kar pomagam z googlom, včasih pa tudi z najdi.si, samo tam ni kaj veliko slik, včasih pa se kaj najde
zaljubljena23
Guru
Guru

Kraj: Relacija Ptuj-Rače

OdgovorNapisal/-a Buld » 08 jun 2006, 09:14

Za iskanje imena po izgledu je še najboljša zaplana.net, žal imajo (pre)malo rož vnesenih.

8)
Buld
Poznavalec
Poznavalec

OdgovorNapisal/-a ygregorn » 08 jun 2006, 09:30

Pozdravljen,

v knjižnici si sposodi Enciklopedijo rastlin on Britanskega kraljevega združenja, v njej je opis 8.000 rastlin, pa se bo zate tudi kaj našlo.
Slovenska literatura je razdrobljena, tako da boš moral pregledati več knjig preden boš našel vse kar iščeš.

Sicer pa nam povej malce več o tvoji parceli - lega, tla, podnebje, senca sonce, obstoječe rastline - KI JIH NIKAR NE ODSTRANJUJ PREDEN SI NE USTVARIŠ JASNE SLIKE O TEM KAJ ŽELIŠ, itd...
Bomo poskušali pomagati po svojih najboljših močeh :D

LP

Tamara
ygregorn
Guru
Guru

Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a rudinjo » 14 jun 2006, 00:09

Ja hvala vsem za odgovore. ta zadeva res funkcionira. Tamara, hvala za ponujeno pomoč, bom zadevo poslikal in podrobneje opisal.
Pozdrav, Rudinjo !
rudinjo
Uporabnik
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a nezza » 22 maj 2007, 12:19

mnogo okrasne drevnine, ki se jo uporablja v vrtovih je zasajene v ljubljanskem botaničnem vrtu. opremljene so s tablicami z imeni.

moj profesor pravi, da je to najboljši način za izbor rastlin, da si jih dejansko v živo pogledaš, ker dobiš občutek za končne višine, volumne in izgled. v knjigah so namreč pogosto podani podatki za optimalne razere in razmere v tujini,ki pa se dotikrat močno razlikujejo od naših.

pa še lep izlet je, botanični vrt.
cherry blossom girl
nezza
Uporabnik
Uporabnik

Kraj: kp/lj

Vrni se na Zunanji prostori

• Sorodne teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek

Kdo je prisoten