Ojla,
malo si površno prebral
Govora je o DVEH želvah, ki imata 15cm velik oklep. Se strinjam s teboj, da bi ogrozila naravni habitat, če bi želve spustila v divjino...samo govorila sem o prostoru, ki bi jim ga namenila na našem vrtu - ogrožale bi samo naše prste, če bi jih tlačili v vodo, saj ne pričakujem nobene sklednice (ogrožena vrsta domačih želv) sredi mesta na obisku.
Kar se tiče postrvi - je bil in je res samo joke
, saj tud krapa ali ščuke nebi rada imela v Biotopu!
Mi imamo tudi doma narejen filter in pumpo, smo kar nekaj časa porabili, da smo pumpo pogruntali in ji dodali večje lopute. Malo je "glasna" ampak smo se že navadili, ko jo izklopim, pa mi voda i iz filtra zteče čista, samo tisti del vode, ki je še v vstopni cevi je umazan. Kak sistem si imel pa ti, da ti je blatna iztekala?
Smo že imeli bazen, pa nisem preveč navdušena nad izgledom (naš vrt nje bil kot javno kopališče),
nimamo ilovice, tako da bomo imeli plastificirano platno, ki je prekrito z ilovico, v plavalnem delu pa tistega z prodom,
mulj in blato pa v kopalnem delu nista zaželjena zato bo stalno prisoten sesalec za bazene (je tudi pri navadnem bazenu delal 3x dnevno),
umetni slap pa sem si zamislila tudi zaradi kroženja vode, tako bo šla voda tudi čez filter.
V tolmunčku pod slapom pa postrvi -
joke again