tomatilo

Sem spadajo vse užitne rastline.
salate, gomoljnice, stročnice, ...

Moderatorji: dusanh, Moderatorji

tomatilo

OdgovorNapisal/-a iskrica » 10 avg 2007, 22:25

Imam bogat pridelek tomatila - mehiškega paradižnika zelenega in vijoličnega. Ali imate izkušnje kako ga uporabiti - kakšen recept? Premišljujem, da ga vložim v kis....
iskrica
Uporabnik
Uporabnik
 
Prispevkov: 9
Pridružen: 22 jan 2007, 23:51
Kraj: ljubljana

OdgovorNapisal/-a Pepe » 11 avg 2007, 07:05

Ha, s kakšnim namenom si ga pa sadila :wink: ? Bogat pridelek te pa res ne sme presenetiti, kvečjemu razveseliti. Kolikor je meni znano se tomatilo uporablja za omake, za vloženega v kis pa še nisem slišal. Če ima vsaj nekaj kisline v sebi lahko narediš iz njega omako kot iz paradižnikov in spraviš v lončke.
Pepe
Guru
Guru
 
Prispevkov: 674
Pridružen: 10 okt 2006, 08:53
Kraj: Tri palme

OdgovorNapisal/-a iskrica » 11 avg 2007, 12:21

Ja hvala za odgovor. Na njivi se znašel čist iz radovednosti, ker je na semenski vrečki zgledal dobr. Jedli smo surovega, danes bo pa še omaka. :)
iskrica
Uporabnik
Uporabnik
 
Prispevkov: 9
Pridružen: 22 jan 2007, 23:51
Kraj: ljubljana


Vrni se na Zelenjava

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov