Sušenje, odpadanje cvetov oz. malih plodov plodovk

Sem spadajo vse užitne rastline.
salate, gomoljnice, stročnice, ...

Moderatorji: dusanh, Moderatorji

Sušenje, odpadanje cvetov oz. malih plodov plodovk

OdgovorNapisal/-a nadebudnez » 23 jun 2008, 22:29

V rastlinjaku imam (letos prvič) polno plodovk: paradižnik, paprika, jajčevec, feferon, buče in bučke. Paradižnik super uspeva, ima polno plodov, enega smo že pojedli. Opažam pa, da se na papriki in jajčevcih (verjetno tudi na feferonih) dogaja to: rastline zelo cvetijo, potem suh cvet odpade in vidi se mala paprika, potem pa se posuši pecelj in odpade paprika. Pri malancanih pa se po cvetenju posuši že sam cvet, ploda od nikoder.

To sem sicer opazil že pred kakimi 10 dnevi, v Kaliji so mi rekli da jim manjka magnezij. Dali so mi tekočino Magnezij + kalcij, ki sem jo 2 x do sedaj foliarno pošprical. Kolikor sem danes videl, ni nič bolje, prej slabše.

Vode imajo rastline dovolj, ker redno zalivam, kapljično. Mogoče je problem temperatura. Če je vroč dan, je notri tudi 35 st, mogoče še več. Če ne bi imel senčilne mreže, bi bilo preko 50 st. Rastlinjak je 6,3 m x 3,7 m, ima 4 strešna okna, eno na sproti vhoda in vhodna vrata. Vse to je cel dan odprto.

Pri roki nimam ravno neke fotke, nakateri bi bili ti suhi cvetovi, vseeno pa prilagam 2 za "overview":

Slika

Slika
nadebudnez
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Šmarje pri Jelšah

OdgovorNapisal/-a Kalypsa » 17 jul 2008, 16:15

Če si samo 2x pošprical je premalo. Špricaj vsak dan zvečer, cele rastline, dokler ne porabiš vsega kar si kupil.
Kalypsa
Guru
Guru

Vrni se na Zelenjava

• Sorodne teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov