Špinača

Sem spadajo vse užitne rastline.
salate, gomoljnice, stročnice, ...

Moderatorji: dusanh, Moderatorji

Špinača

OdgovorNapisal/-a Klematis1 » 26 avg 2009, 16:23

Kako pa vam je kaj uspevala letos špinača ?

Mi imamo špinačo blazno radi, in sem prav jezna, da mi letos kljub večkratnemu sejanju ni uspela - že na zelo majhni špinači so se začeli zvijati navznoter lističi, ponekod sem videla uši, ponekod ne, in tudi rasla ni nikamor... :?

Pred dnevi je sledil še zadnji poskus sejanja - bomo videli....

Kakšne pa so vaše izkušnje ? In ali jo sedaj še tudi sejete ?
LP Klematis
Klematis1
Expert
Expert

Kraj: Štajerska

OdgovorNapisal/-a sasok » 26 avg 2009, 19:29

Pri nas je bilo dokaj podobno. Je zelo lepo vzklila, ampak se je potem tudi skravžlala pa ni bilo nič. Nekaj lepih listov smo pojedli, z ostalega pa ni bilo nič. Smo kar krivili vlažno poletje, saj razen fižole in čebule, letos ni na vrtu nič ospelo :cry:.
Lp
Slika
sasok
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a Pepe » 28 avg 2009, 20:39

Špinača poleti ne raste. Treba jo je sejati najkasneje začetek aprila ali pa konec avgusta na senčni legi ali septembra na sončni.
Pepe
Guru
Guru

Kraj: Tri palme

OdgovorNapisal/-a stara postaja » 29 avg 2009, 08:52

Še boljše pa je imeti v vrtu "stoletno" špinačo. Ne vem, če jo poznate: plazeča se rastlina, se sama zaseje, obiraš samo mesnate liste, pa raste naprej. Zelo hvaležna, le potrpljenje je treba. Ni za vestne vrtičkarje, kjer je vse natančno na svojem mestu, ker raste, kjer se sama odloči. Pred davnimi leti sem jo dobila od prijateljice, pa je potem izginila. Nato sem našle seme pri Semenarni in jo spet imam. LP
ki te ljubim, zeleno
Uporabniški avatar
stara postaja
Guru
Guru

Kraj: na Štajerskem

OdgovorNapisal/-a Klematis1 » 15 apr 2010, 10:30

Kot "stoletno" špinačo sem kupila pri kaliji od Semenarne Ljubljana "novozelansko" špinačo....

Ali imate izkušnje s to novozelandko, ali pa morda obstaja še kakšno drugo seme za to vrsto špinače ?
LP Klematis
Klematis1
Expert
Expert

Kraj: Štajerska

Vrni se na Zelenjava

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov