Moderatorji: dusanh, Moderatorji
Pepe je napisal/-a:Kajser je napisal/-a:Zadnje neurje mi je "odpihnilo" označbe teh 2h paradižnikov...
Jaz jih vedno sejem in sadim po abecedi. Trotl ziher sistem. Vedeti moraš le sorte, ki si jih sejal.
Kajser je napisal/-a:Hvala bo verjetno kar držalo. Mislim da je votel zelen, me pa sedaj skrbi kako bom vedel kdaj bo zrel...
Pepe je napisal/-a:Bloody butcher sem letos sadil prvič in me je izredno presenetil. Sejal sem ga 15.2., na prosto (v sod) je šel prve dni aprila. Nadpovprečno topla pomlad je pripomogla, da sem prvi zrel plod utrgal 1.6.. Malo je večji od ostalih zgodnjih paradižnikov, okus pa me je za prvi paradižnik sezone fasciniral. Kot bi jedel pravi poletni paradižnik, celo sladkorji so izraziti. Poleg tega je tudi zelo mesnat, ima skoraj samo meso in zelo malo semen. Skratka zelo priporočam! Slike so žal narejene z mobilcem, ker čakam na nov fotoaparat.
nadina je napisal/-a:He, he, Pepe, isti si kot moj mož ...
Kako jih uporabljati - ja to je težava zame - nisem (še?) najbolj vešča v kuhariji. Lansko leto sem jih polnila ne vem več s čim in pekla v pečici, pa nismo bili najbolj navdušeni.
Sedaj jih bom naredila kot polnjene paprike (moževa ideja) in ta vikend morda dobim kako idejo od prijateljev vegetarijancev ?
Morda pa ima kdo kako dobro idejo?
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov