Skladiščenje ostrih feferonov

Sem spadajo vse užitne rastline.
salate, gomoljnice, stročnice, ...

Moderatorji: dusanh, Moderatorji

Skladiščenje ostrih feferonov

OdgovorNapisal/-a nadebudnez » 21 avg 2008, 12:40

Letos sem pridelal kar nekaj ostrih feferonov. Seveda jih ne morem sproti pojesti. Zanima me, kako se skladiščijo?

Mislil sem jih nasekljati (skupaj s semeni) in posušiti. Je ta način v redu?
Ša kakšen način?
nadebudnez
Strokovnjak
Strokovnjak
 
Prispevkov: 69
Pridružen: 02 jun 2008, 12:17
Kraj: Šmarje pri Jelšah

OdgovorNapisal/-a Pepe » 21 avg 2008, 12:47

Ni v redu. Suši se cele. Lahko jih tudi zmrzneš ali vložiš v kis. Če jih boš vlagal v kis, jih samo prelij z vrelim kisom, ne jih kuhat. Če jih prej pokuhaš, povzročajo prebavne motnje.
Pepe
Guru
Guru
 
Prispevkov: 674
Pridružen: 10 okt 2006, 08:53
Kraj: Tri palme

OdgovorNapisal/-a borutcerkvenic » 21 avg 2008, 18:51

Cele sveže lahko pri pecljih zavežeš na vrvico in jih posušiš.
CRGA
borutcerkvenic
Moderator
Moderator
 
Prispevkov: 227
Pridružen: 08 maj 2003, 17:46
Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a peter » 24 avg 2008, 14:50

Jaz jih lepo poberem, ko so dovolj zreli (imajo tisto lepo barvo značilno za svojo sorto, ne pobiraj zelenih!) s peclji ali brez. Potem jih dam na servieto ali na papir in jih sušim dober mesec. Ne rabiš že sedaj izpulit celih rastlinic in jih vesit, ker bo na njih zrastlo še kar nekaj plodov. Jaz to naredim šele kasneje, tik pred slano. Potem ko so feferončki suhi pa jih zmeljem z mlinčkom za kavo (lahko je tudi mlinček za orehe - samo potem moraš obvezno zeloooo dobro oprati, ker drugače bodo pekoči še orehi), ki ga uporabljam samo v ta namen. Tako zmlete shranim kot začimbe, ki jih dodajam golažem, omakam...

Včasih jih tudi vložim in sicer jih lepo opereš in naložiš v kozarce ter zaliješ z mešanico kisa, vode in soli ter daš kozarce v pečičo za kakih 15 min. Včasih dam le nekaj hudih, ostalo pa sladke - ti so malo manj pekoči ;)

Lp
Lep pozdrav in obilo uspeha!
peter
Strokovnjak
Strokovnjak
 
Prispevkov: 57
Pridružen: 11 apr 2006, 18:35


Vrni se na Zelenjava

 


  • Sorodne teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov

cron