Napisal/-a Violeta » 24 avg 2013, 09:50
Sem pričakovala takšen odgovor tukaj.. Rdečih polžev smo seveda veliko pobili to sezono, kakor letos prvič tudi malo morje os, čebel in sršenov. Otroci na obisku večkrat okličejo našo podstrešno sobo za osje pokopališče.. Letos smo jo s polži še dobro odnesli zaradi povišanih gred.. Tole z belimi polži pa me fascinira.. Zdijo se mi pravi nedolžneži ki nikomur nočejo nič žalega, vseeno se prijateljica prav namerno izživlja nad njimi.. Ko mlado družbo napelje da govori o svojih izkušnjah v gozdu jaz le pokam od smeha ker jo poznam.. Ona zna tako nonšalantno izzivat sebe in druge s to svojo navado, se mi zdi skoraj škoda da nimam česa podobnega.. Včasih pa pomislim, sem le jaz edina zdrava.. Ne želim pa nikogar žaliti s tem, vsakomur svoje.. Se mi zdi, da je doživetja v teh modernih 'nasladah' težko šteti med doživetja, ali naslado.. Tečemo skozi gozd, prijateljica vidi polžka, reče ne upaš, katera upa, ga ena pohodi, tečemo naprej.. kako naj kategoriziram ali kako sodim takšno obnašanje pri sebi.. Zakaj so vam rdeči in beli polži ista 'golazen', Natasa?