Moderatorji: dusanh, Moderatorji
fotografka je napisal/-a:Tisti, ki imate kaj izkušnje z indijskimi tekačicami (ki jedo polže); me zanima kako pa je z racami pozimi? Koliko °C naj bi imele, da lahko normalno preživijo, s čim jih hranite, ko so polži na zimskem spanju? Koliko pa je njihova življenjska doba?
fotografka je napisal/-a:Paličnjak, hvala za hiter odgovor. Me še zanima, so res toliko učinkovite, da se splača (glede, da imaš kljub vsemu neko skrb, nekaj drekcev po dvorišču in po vrtu, in da so ogroženi tudi paradižniki)? Imamo pa polžev veeliko, se jih pobere samo na vrtu preko 100 na dan.
fotografka je napisal/-a:A tako. Bomo še malo "pretehtali" pluse in minuse.
Še kako drugo mnenje, če je še kdo tak navdušen nad indijskimi tekačicami (ime imajo ultra zanimivo )?
stara postaja je napisal/-a:Hej fant, mene zanima! Koliko pa stane par?
stara postaja je napisal/-a:Se razume, da mlade. Saj tako si tudi napisal. Jaz jih kar naročim. Več se zmeniva na ZS, vsekakor pa me takoj zapiši! lp
orhy je napisal/-a:Kako pa jih vališ? Sploh kako gre vzreja?
stara postaja je napisal/-a:Brez skrbi, Orhy! Vse je na voljo!
palicnjak11 je napisal/-a:orhy je napisal/-a:Kako pa jih vališ? Sploh kako gre vzreja?
V valilnici. Vzreja je kot pri drugi perutnini, samo da potrebujejo več vode.
orhy je napisal/-a:Jih daš valit na neko perutninsko farmo?
Raca vem, da je malo nerodna za ta posel in rada mlade račke pomečka. Moja mama je vedno dala valit račja jajca med kurja in pod kokljo, ker je koklja bolj previdna in tudi skrbnejša mati, kot raca. Menda pa ni rok za valjenje enak zato je dala - mislim, da račja jajca nekaj dni pred kokošjimi, da so se zvalili vsi istočasno.
NatašaL je napisal/-a:Letos, prav v zadnjem času je spet veliko te golazni.
Letos jih pač zaradi "humanosti" in napadov, ki sem jih doživela pač pobiram in zmečem v kanto za smeti. Takole zjutraj in pa pozno zvečer jih poberem tudi do 30 kom.
Upam, da jih bo tole vroče vreme že samo malo razredčilo.
Lp Nataša
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov