Pekoča paprika

Sem spadajo vse užitne rastline.
salate, gomoljnice, stročnice, ...

Moderatorji: dusanh, Moderatorji

Pekoča paprika

OdgovorNapisal/-a metulj » 16 jan 2008, 19:16

Lani sem v vrtnariiji kupila sadiko pekoče papike, firme Agraria Koper.
Odlično je uspevala in rodila veliko majcenih (3-4 cm) špičastih paprik. Izgledale so kot rožički, ki so rasli proti nebu in menjavali barve preko zelene, rumene, oranžne do rdeče. Težava te pekoče paprike je bila, da ni bila niti najman pekoča. A mislite, da so prodajali kakšno drugo rastlino pod tem imenom ali v čem je bila težava? To vprašanje sem večkrat zastavila tudi na njihov spletni naslov, a mi na žalost niso nikoli odgovorili.
Na tej izkušnji bi se rada kaj naučila, da se zgodba ne bi ponovila in bi ostala brez nečesa pekočega na vrtu.

Lep pozdrav
Petra
metulj
Guru
Guru

Kraj: Črnomelj

OdgovorNapisal/-a Pepe » 16 jan 2008, 19:24

To je čisto možno. Možno je tudi, da sadika sladke paprike peče, kar je po moje hujše od tvojega primera. Pri paprikah je v okviru vrste zelo velika raznolikost in iz desetih semen težko zraste deset enakih rastlin. Je pa precej odvisno tudi od pridelovalca semena. Po moje si imela le smolo in si naletela na črno ovco, če bi kupila tri, bi zelo verjetno ostali dve pekli.
Pepe
Guru
Guru

Kraj: Tri palme

OdgovorNapisal/-a Ivčk » 16 jan 2008, 19:51

Agraia Koper je eden izmed dobaviteljev za novomeški Kalia center, kjer sem tudi jaz kupila njihovo sadiko pekoče paprike. Po moje so imeli kaka čudna semena skrižane paprike. Sadika je sicer bila zelo lepa, a plodovi niso bili niti najmanj pekoči...
Uporabniški avatar
Ivčk
Guru
Guru

Kraj: Novo mesto

OdgovorNapisal/-a Pepe » 16 jan 2008, 20:07

No, če so bile vse sladke, je vsekakor krivda proizvajalca semena. Se spomnim, ko so pred leti v Prekmurju na veliki površini posadili sladko papriko, zrasli pa so feferoni in potem niso vedeli, kam z njimi :roll:
Pepe
Guru
Guru

Kraj: Tri palme

Vrni se na Zelenjava

• Sorodne teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov