Paradižnik 2011

Sem spadajo vse užitne rastline.
salate, gomoljnice, stročnice, ...

Moderatorji: dusanh, Moderatorji

Re: Paradižnik 2011

OdgovorNapisal/-a urče » 08 mar 2011, 18:00

Če bi bil jaz na tvojem mestu jih nebi dal direkt na sonce raje za zaveso, saj steklo lahko deluje kot zrcalo.
rad imam vse vrste rastlin
urče
Poznavalec
Poznavalec

Kraj: Ilirska Bistrica

OdgovorNapisal/-a Šeki » 08 mar 2011, 18:11

no, sej ni čist čist direktno sonce. ko se sonce premika mogoče malo oplazi sadike... ni neki hudo. je pa več svetlobe kot pa na drugih oknih. zanima me samo zato, če jih lahko direktna sončna svetloba kaj spali al ni neke krize?
Šeki
Ljubitelj
Ljubitelj

Kraj: brežice

OdgovorNapisal/-a Med_Ica » 09 mar 2011, 22:31

Med_Ica je napisal/-a:Da ne boste delali neumnosti :roll: . Če so rastline za steklom, jim sonce NIČ ne škodi. In ravno nasprotno, rabijo ČIM VEČ take neposredne svetlobe. :wink:

A ste mogoče spregledali? :roll:
Čim več svetlobe! Če so rastlinice za šipo, jim ne škodi, ker UV žarki ne gredo skozi.
Ko pa se rastline presaja ven na pravo sonce, je pa druga zgodba in je treba paziti.
Zato se presaja, ko je napovedano oblačno vreme.
Med_Ica
Ljubitelj
Ljubitelj

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a piika » 10 mar 2011, 15:23

koliko globoko pa daš semena? V zemljo...
piika
Uporabnik
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Med_Ica » 11 mar 2011, 23:12

Vsa navodila v zvezi s sejanjem in nadaljnjo vzgojo so v zbrana v temi Kdaj se seje paradižnik

http://www.rastline.com/forum/zelenjava-f29/kdaj-se-seje-paradiznik-t5884.html?hilit=kdaj%20se%20seje%20paradi%C5%BEnik
Med_Ica
Ljubitelj
Ljubitelj

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Landrace » 20 apr 2011, 09:52

Ali ima kdo sadike heirloom paradiznikov za oddat/prodat? Za sejanje sem ze prepozen,hvala.
Landrace
Uporabnik
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Šeki » 29 apr 2011, 13:19

Pozdravljeni!

imam vprašanje. Situacija je sledeča. paradižnike sem sejal v dveh rundah. prva runda semena ki smo jih imeli doma že od lani. druga runda semena naročena iz amerike. seveda sem sejal v razliki dveh tednov. no, potem tisti taprvi niso rastli nikamr. dokler sem jih pikiral, so bili tisti sejančki iz druge runde že veliko večji in prepikirani. potem se je pa ustavlo. ne rastejo nikamr. v enem mescu in pol nobenga napredka. tisti ki so prej bli počasni in so zdej prepikirani pa dnevno kažejo napredek.

zanima me, kaj bi lahko bil vzrok? ko je blo lepo vreme so bli na soncu, zalival sem po potrebi (obe runde enako tretirane)... ista zemlja, isti lončki, ista lokacija vse isto. ampak kr ne grejo nikamr. me je strah da jih do poletja ne bo melo smisla ven sadit :(
Šeki
Ljubitelj
Ljubitelj

Kraj: brežice

OdgovorNapisal/-a takatala » 30 apr 2011, 11:36

šeki, jaz se ne bi sekirala preveč. boš že videl kaj bo. so pač različna semena vsaka s svojim bioritmom...če rastejo (sicer izmenično :) :) je že ok)... zdaj itak je kar je, počakaj, da zraste in jih daj čez kak mesec v zemljo.

piika.. kje pa si dobila Volovsko srce? to je sicer zelo zelo dobra sorta za sveže jest (manj za delat šalše, ampak se tudi da). jaz sem letos prepozno zvedela, da ima tast moje sestre točno to sorto in sicer semena stara že več kot 30 let, ki se jih sploh ne da več dobiti... poleti jih bom sama probala posušiti in če vse rata lahko semena pošljem po pošti, če bo kdo želel. sladka kot hudič :)

jaz sem dala red pear, ki je zaenkrat še v lončkih in mi bistveno počasneje raste kot F1 (sorto sem pozabila, ker mi je nečakinja polila vrečko in je šlo vse v smeti)... kaj je v bistvu s tem F1... načeloma hibrid... križanec nove vrste... anj bi bil bolj odporen... samo prej sem ujela, da ne moreš delat semen iz njega. zakaj ne?

lep dan
takatala
Uporabnik
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a urče » 02 maj 2011, 10:50

Semen ne moreš delat, ker ne boš ven dobila iste sorte. Dobila boš starševsko sorto. Lahko pa poskusiš pa boš videla, če boš ven dobila kaj okusnega in nepričakovanega. Nikoli se ne ve ;)
rad imam vse vrste rastlin
urče
Poznavalec
Poznavalec

Kraj: Ilirska Bistrica

OdgovorNapisal/-a takatala » 02 maj 2011, 17:37

a tako. hvala za info.
takatala
Uporabnik
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a amaterka » 05 maj 2011, 16:35

zanima me, ali ima kdo odveč kakšno sadiko zgodnjeg aparadižnika (recimo Stupice ali Kimberly). Sem iz Ljubljane. V zameno lahko ponudim sadike čilijev.
amaterka
Uporabnik
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a KATJAMATKO5 » 05 maj 2011, 19:42

LETOS KO SVA Z BABICO ŠTIHALE VRT SVA NAŠLE MLADE 3 cm VELIKE PARADIŽNIKE, TE PARADIŽNIKE PA SMO IMELI V RASTLJINJAKU ZELO DOLGO OZ. NE TE AMPAK LANSKE IN ZGLEDA DA SO SE SAMI ZASADILI. :) :D AMPAK SVA VSEENO KUPILE PRI NKEM VRTNARJU 6 PARADIŽNIKOV. :)
KATJAMATKO5
Ljubitelj
Ljubitelj

Prejšnja

Vrni se na Zelenjava

• Sorodne teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov