Linana, si se morda zatipkala? Tomatilo je namreč
Physalis ixocarpa. Verjetno si mislila na paradižnike
Zdaj je definitivno še prezgodaj za sejanje, razen če imaš primerne prostore, kjer bi lahko sadike dolgo vzdrževala in presadila v večji lonec ali direktno v zemljo (ogrevan rastlinjak).
Tam nekje sredi februarja je nazgodnejši termin, pa še to je kar en mesec prezgodaj, a ko je nuja, je treba sejati prej. Tako bo vsaj pri meni
Kasneje enostavno ne bo časa za ubadanje s semeni in sadikami, ker pride naraščaj, tako da bom letos res že zgodaj sejala, okoli 15. februarja.
Tudi vrt na njivi bo sameval, tako da bo letos le tistih 42 kolov (sort) oz. 84 sadik na obhišnem vrtu. Pa bo kar zadostovalo. Še to bo mož rihtal in ne jaz. Me prav zanima, koliko pridelka bomo imeli
Vsekakor z novorojenčkom ne moreš ravno skakati po vrtu, čeprav bo v parih mesecih (upam da) lažje in bom lahko kaj tudi sama postorila...
Nekaj je seveda novih sort, ostalo bodo pa lanjski favoriti, ki jih je bilo kar precej. Menjav je manj, ker ponavadi ponujeno že imam, čeprav se najdejo izjeme
Pri približno stotih sortah je pač tako.
Bučarka, že veš, kaj boš sejala? Imaš kakšen seznam? Verjetno si že kaj naročala. In ostali??
Jaz sem našla zelo dobro in zanesljivo stran ene Rusinje, ki živi v Kanadi. Sama ima zbirko preko 1500 sort paradižnikov, prodaja pa jih približno 400. Moram pohvaliti njeno prijaznost. Tudi semena so prišla precej hitreje kot recimo iz Amerike, v 12ih dnevih. Paketki so opremljeni s opisom in fotko sorte, ponavadi pa je notri kakih 30+ semen. Tudi cena se mi ne zdi pretirana, en paket semen namreč stane le 2$, kar je veliko ceneje kot naprimer pri Tomato Festu in celo pri Tomatogrowers-ih. Je pa možno plačati le preko Paypala. Kasneje prilimam še link, če bo kaj interesentov...