Mislim, da je prišlo do nekaj zamenjav pri sortah, verjetno sploh ni tvoja krivda, morda ti zna več povedati tisti, od katerega si seme dobil. Bom probala vsaj nekaj tistih, ki jih dobro poznam, popraviti, upam da ne zameriš.
Gre za to, da bi se preprečilo širjenje sort pod napačnimi imeni, potem pa pride do zmešnjav in razočaranj, ko posadiš dolgo pričakovano sorto, potem pa ugotoviš, da to sploh ni to, kar si želel imeti.
Isto se je zgodilo meni letos, zato vem, kako je s tem. Pa že tako imam omejen prostor in skrbno izbiram sorte, ki jih bom sadila, potem pa mi nekdo pošlje narobe označeno seme in me vse skupaj kar malo razjezi.
Torej so tile popravki dobronamerni
'Orange Banana' je popolnoma oranžne barve, tole na tvoji sliki pa je rumena, zato gre najbrž za sorto
'Goldfisch', ki sem jo nekaj let nazaj pustila v 'obtok' na forumu, zato je že precej pogosta.
Tisti mali črni ne more biti 'Cherokee Purple', ker gre pri tej sorti za velike plodove nepravilne oblike, ki imajo nadih vijolične barve, tole na sliki pa je manjši plod ovalnejše oblike in rjavkaste barve, zato predvidevam, da gre za sorto
'Black Ethiopian'.
No, pri tej sorti naj povdarim, da sem tudi jaz zafrknila, ker sem imela narobe označen paketek in sem jo pošiljala pod imenom 'Black Prince'. Svojo napako sem takrat objavila na forumu in res upam, da so tisti, ki so to sorto od mene dobili, ime tudi popravili, saj gre za dve izrazito različni sorti...
Zvončki od tvojega bratrana imajo uradno ime, ki je
'Red Pear', prodaja ga celo Semenarna.
Semena sorte 'Tigerella' krožijo pod napačnim imenom 'Mr. Stripey', saj gre pri slednjem za večji bicolor paradižnik (marmoriran v prerezu) in ne za majhnega rdeče progastega. Torej,
'Tigerella'.
Toliko za zdaj, upam, da res ne boš kaj zameril, vse je mišljeno dobro...