Plamenka je napisal/-a:Sem vesela zate, da ti je pokukala! Očitno si sejala pravi čas. Pri meni slabo kaže, a letos ne bom še 1x sejala. Je pa tudi pri meni to edino seme od Amaranta, ki mi ni skalilo, paradižniki so mi brez problemov.
V glavnem, tiste, ki imate to čokoladno papriko, poročajte.
Sicer je že kar stara tema, pa upam, da bom vseeno dobila odgovor. Zanima me namreč katera semena od Amaranta ti (in ostalim, seveda) niso kalila. Sweet chocolate?
Sem namreč prodajalka (no, pa še kaj drugega
) pri Amarantu in mi gre precej na živce, ko gre kdo mimo stojnice in reče "ah, sej od teh semen pa itak nič ne kali". Zagotovo je pri kakšnem semenu problem s kaljivostjo. Prav tako ne moremo dati roke v ogenj za seme, ki ga dobimo iz ReinSaata, ki je včasih že kar staro. Poleg tega je toliko drugih dejavnikov, ki vplivajo na kalitev, da se ne bi smelo kar takoj okriviti seme. Stvar je v tem, da ima večina našega semena (pridelanega v Sloveniji) več kot povprečno kaljivost (sploh solate so vse nad 90%) in me kar zaboli, ko nekdo reče prej omenjeno zaradi ene slabe izkušnje. Zato vas tu prosim, če mi poveste katere so tiste stvari, ki so vam slabo kalile. za nekatere smo že ugotovili krivca (npr. za kumarice, sladko koruzo), za nekatere pa še ne vemo. Tema ni ravno o tem, ampak ko sem videla, da si (Plamenka) omenila Amarant, nisem mogla biti tiho.
matr sm se razpisala xD
lp