Kar lepo napreduje, polna je vitic in se oprijemlje vseh stvari v bližini. Sadež- lupino sem odstranila, ker se je čist lepo posušila, imam jo v garaži in že komaj čakam, da vidim kako mi bo uspela. Kot pri vseh novostih - najprej si navdušen kot otrok, sčasoma ugotoviš katere rastline ti res sedejo in se jih splača gojiti.
Kakšno je tvoje mnenje glede tamarillota in pepina. A je okus in rezultat primerljiv z vloženim trudom?
Za tamarillo sedaj itak ne bi imela prostora za prezimovanje. Sejanček pepina je velik 10 cm, pa mislim da letos še ni šans za plodove ( vsaj kolikor sem brala po forumu)
Zip vrečke bom naročila, oz. v Merkurju naj bi se jih naročilo ( da nimaš poštnine) - ko naročajo ostale stvari pri tej firmi in te potem pokličejo.
Bom šla drug teden se zmenit, da mi jih naročijo - če bodo hoteli.
Pa še to, danes sem šla v vrtnarijo v Nm in sem se udarila po glavi. Balkonske rastline bi morala saditi in gojiti. Vsaka sadikca od 1,30 dalje. 4 rastlin za visečo košaro in je naneslo 7 eur - da zemlje sploh ne štejem.
Paradižnike in ostale sadikce, flance pa imajo od 0,30-0,60 eura.
Če pomislim na moje paradajzke, ki jih pa dva meseca obračam, pikiram in crkljam....Še dobro da ob tem neizmerno uživam.
Drugače bi jih pa kupila. Za cel zelenjavni vrt bi dala glih toliko kot za dve cvetoče košare.
Ma veš kaj kar paradajze bom nasadila namesto rož. V viseče košare in samostoječa korita bom dala paradajz, na balkon papriko, v bolj senčno lego pa fižol in cvetačo.