Moderatorji: dusanh, Moderatorji
začetnica je napisal/-a:tudi pri meni je letos neverjetno veliko mravelj. Lansko leto so se mi smukale samo okoli zelja, letos pa so po poplnoma celem vrtu. Poiskusila sem z vsemi naravnimi pripravki (cimet, kvas in sladki sirup, okoli vrta sem posadila sivko,...) Izgleda je tako številčna mravljišča na naraven način nemogoče uničiti.
Danes grem v kmetijsko zadrugo in bom kupila nekaj res močnega in poskusim vrt rešit, kar se še rešit da...
Pepe je napisal/-a:Tudi jaz sem se dolga leta neuspešno boril z mravljami, potem pa sem lani v Obiju kupil Celaflor Ameisen mittel in zmagal. Potreseš okoli mravljišča in naslednji dan ni nobene mravlje več. To so male sladkorne krogljice s strupom, ki ga mravlje odnesejo v mravljišče in se vse zastrupijo. Žal pa letos to zadevo zaman iščem, ker jo je v Obiju zmanjkalo, drugje jo pa tudi ni. Našel sem jo sicer na nemškem ebayu, ampak tam ni ravno poceni.
Pepe je napisal/-a:Tudi jaz sem se dolga leta neuspešno boril z mravljami, potem pa sem lani v Obiju kupil Celaflor Ameisen mittel in zmagal. Potreseš okoli mravljišča in naslednji dan ni nobene mravlje več. To so male sladkorne krogljice s strupom, ki ga mravlje odnesejo v mravljišče in se vse zastrupijo. Žal pa letos to zadevo zaman iščem, ker jo je v Obiju zmanjkalo, drugje jo pa tudi ni. Našel sem jo sicer na nemškem ebayu, ampak tam ni ravno poceni.
izu je napisal/-a:Nekak ne razumem, da hočete zatreti vse, kar vam ni pogodu. Morate malo bolj živeti s naravo. Ne pa uničit kar leze in gre. Jaz imam tudi mravlje, vse vrste. Od velikih črnih, menda gozdnih mravelj, do srednjih črnih, pa tudi čisto male rdeče sem našel. Pa kaj če mi lezejo k čebelam v panj. Vržem jih ven, da se ne zaredijo, ne pa kaj drugega, Nikakor jih ne zastrupljam.
Pa k pamet!
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov