Menjava semen različnih sort paradižnika

Sem spadajo vse užitne rastline.
salate, gomoljnice, stročnice, ...

Moderatorji: dusanh, Moderatorji

Pepe, Pepe

OdgovorNapisal/-a novinka » 19 sep 2009, 23:12

To pa ni bilo lepo, mislila sem to kot pohvalo, ker toliko tega že obvladate. Novinka sem samo na tem forumu ne pa tudi v življenju. Bolj intenzivno se ukvarjam z vrtnarjenjem šele sedaj ko sem v pokoju. Težko preberem vse kar ste že napisali v mnogih letih (še ti si omenil da ne najdeš forumske strani- najbrž tudi zato ker jih je veliko). Pa ni treba imeti delavnico če to jemlješ kot žalitev. Pričakovala bi nekaj več solidarnega duha med vrtičkarji. Morda bo kdo drug bolj prijazen.
Pozdrav
Mira
novinka
Uporabnik
Uporabnik

Kraj: Dragomer

OdgovorNapisal/-a grozni » 20 sep 2009, 13:32

Eni res ne prepoznajo tržne priložnosti...
Že kako leto in pol spremljam ta forum in moram pohvalit, da je (povečini) res kvaliteten in uporaben. Moti me pa zajedlivost in nergavost nekaterih članov. Pepe, novinka vam je dala nekaj kar je danes vredno zlata. Sprašuje po vašem znanju (katerega res nesebično razdajate po forumu in za katerega smo vam RES iskreno hvaležni!)!
Zakaj res nebi organizirali delavnico (npr. Paradižnik od semena-do semena), in zanjo pokasirali od vsakega 20-30 eurov?? Na delavnici bi bilo lahko cca. 10-15 ljudi, predstavili bi jim celoten ciklus rastline od potreb, do oskrbe, zaščite, pobiranja pridelka ter priprave semena, zraven tega bi vsak dobil par semen paradižnika kake eksotične sorte (s tem bi se znebil zalog) in morda še v tem jesenskem času kako malo degustacijo različnih sort. Vse skupaj bi trajalo en popoldan, pokasirate 250-300 eurov in vsi bi odšli srečni domov. (združit hobi in zaslužek)
Sicer je to samo moj predlog, ki si ga lahko nekam vtaknem pa bom mel...
V razmislek.
Simon
grozni
Uporabnik
Uporabnik

Kraj: Prebold

OdgovorNapisal/-a Pepe » 20 sep 2009, 18:52

Posluš Grozni, "tržnih priložnosti" imam že v službi poln kufer. Tisto "zlato" kar sam vzami in ga prodaj. Itak je vse že napisano na tem forumu, samo rit je treba dvigniti in nekaj narediti.
Paradajze gojim iz veselja in tako bo tudi ostalo, če je cena mojega veselja odpoved sodelovanja na tem forumu tudi prav, jaz je ne bom plačal.
Pepe
Guru
Guru

Kraj: Tri palme

OdgovorNapisal/-a stara postaja » 20 sep 2009, 19:36

Saj ni tako hudo: Novinka se ni znašla na forumu, Pepe je predvideval, da se ji ne da brskati in pač napisal kot je. Novinka, imela boš še priložnost spoznati Pepeta tudi v drugačni luči, če boš zmogla preko trenutne prizadetosti.
Grozni, bolj neprimerno se mi zdi tvoje pisanje o nekakšnih tržnih priložnostih. Forum pač ni namenjen trženju česarkoli v smislu, kot predlagaš. Saj ne veš nič o Pepetovem življenju, pa mu kar predpisuješ, kako naj "trži". Ima veliko znanja, velikodušno ga deli z nami (pa tudi semena in rastline), za kar smo mu, vsaj jaz, zelo hvaležni. Brez njega forum ne bi bil tako dober. A nikar nikomur ne vsiljujte nekih kvazi obveznosti, vsak ima svoje življenje!
ki te ljubim, zeleno
Uporabniški avatar
stara postaja
Guru
Guru

Kraj: na Štajerskem

OdgovorNapisal/-a fotografka » 20 sep 2009, 19:51

Se kar precej strinjam s Pepetom. Ni denar vedno vse.

Sama bom kmalu zaključila z mojo prvo (zelo uspešno) sezono vzgajanja paradižnika od semena do semena in tudi celega manjšega vrta, pa nisem bila neki strokovnjak.

Ampak, ta forum je res super in če prideš že do foruma, pomeni da se nekaj malega spoznaš na računalnik in ... zima bo dolga in časa za branje foruma bo na pretek. Informacij pa je tukaj ogromno, sploh o paradižniku, in tudi VELIKO je ljudi tukaj, ki radi hitro in učinkovito pomagajo, tako ali drugače. In med njimi je vsekakor tudi Pepe, ki pomaga takrat, ko ga najbolj potrebuješ.

Pa ne pozabit, večinoma smo "vrtičkarji", ki tudi, če se slučajno kaj ne posreči, bi rekli "pa bo drugo leto boljše". In tako se učimo tudi iz svojih napak.
fotografka
Poznavalec
Poznavalec

Kraj: Štajerska

OdgovorNapisal/-a Pepe » 20 sep 2009, 20:04

Opravičujem se novinki za jezikovo juho, resnično sem preobremenjen in res ne sprejemam nikakršnih dodatnih obveznosti.
------------------
Generacija, ki penzije ne bo dočakala....
Pepe
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a orhy » 20 sep 2009, 23:30

Pepe je napisal/-a:Opravičujem se novinki za jezikovo juho, resnično sem preobremenjen in res ne sprejemam nikakršnih dodatnih obveznosti.
------------------
Generacija, ki penzije ne bo dočakala....

Pepe jaz te lahko samo pohvalim. Do mene si bil vedno zelo prijazen, ustrežljiv in potrpežljiv celo, ko so mi letos tvoje seme (najbrž poštarji) nekam "zafuštrali" . Sam od sebe si mi ga takoj ponovno poslal.
Tudi novinka bo kmalu spoznala, da je vse kar pravim resnica.
Pepe najlepša hvala še enkrat!
orhySlika
Slika
Uporabniški avatar
orhy
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a šima » 20 sep 2009, 23:45

He, he, za nasmejat.

Zanimivo je, kako na forumu odzvenijo nekatere besede.
Če bi se novinka in pepe srečala v živo, in udarila isto debato kot sedaj nobeden niti pomislil nebi, da bi bil užaljen.
Ljudje, ne si preveč jemat k srcu, kar preberete.
Škoda je da bi nekdo zaključil sodelovanje na forumu.
Forum bi veliko izgubil, če bi ga zapustil kak član, ki je "enciklopedija vrtičkarstva", med katere prištevam med drugimi tudi Pepeta, prav tako pa forum nebi imel smisla, če bi vsi novinci takoj odnehali.
Kot je napisal pepe, rit je treba dvignit :? in marsikaj potrpet za dosego uspeha :lol:
Mislim, pa da najbolje, da se ta tema konča, ker niti ne sodi sem.

Če pa koga zanima, kako se pikirajo paradižniki pa lahko pride k meni ko bom čas za prepikirat, mu pokažem enega, pl pa mi lahko prepikira ostalih 99 :shock: :roll:
He he, toliko dela je sedaj na vrtu, naj take debate počakajo za zimske večere, da bomo imeli kaj za čitat.
Vsem, ki sem obljubil semena jalapenjo-v in paradižnika, sporočam, da je nova runda semen že skoraj posušena in bodo proti koncu tedna šli na pot.
Lep dan še naprej.

S.
http://oglar.moj-album.com
šima
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: vuzenica

OdgovorNapisal/-a Pepe » 28 sep 2009, 20:55

Z novinko sva zadevo rešila preko zs, tale dogodivščina pa ji je verjetno prinesla malce debelejšo kožo, kar ji bo na tem na tem forumu lahko le v korist, meni pa opozorilo, da bi se končno lahko začel obnašati letom primerno :wink:
Pepe
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a tinko » 29 sep 2009, 02:26

Novinka! Vzemi klofuto kot iniciacijo v nekoliko preutrujeno družbo. Alojz
tinko
Guru
Guru

Kraj: koper

OdgovorNapisal/-a Pepe » 29 sep 2009, 08:03

Tinko ne pretiravaj.
Sicer pa kaj sploh mešaš tukaj, ko je na "novem" forumu toliko boljša družba :twisted:
Pepe
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a tinko » 29 sep 2009, 19:44

Na tem forumu je ostalo še nekaj mojih korenin, ki se razraščajo kot plevel in jih je težko uničiti z navadnim herbicidom. Alojz
tinko
Guru
Guru

Kraj: koper

OdgovorNapisal/-a Pepe » 29 sep 2009, 20:02

Plevel se razrašča tam, kjer ni JEBENIH moderatorjev. A slišite to MODERATORJI? A ne? itak!

To je moj zadnji post na tem forumu. Pa vi na mačjem forumu se ne veselite preveč, ker tja ne stopim niti v škornjih.

#$%&/(?%$# lastnikom tega foruma, ker so nesposobni do amena!
Pepe
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a emkey » 30 sep 2009, 08:37

Pepe je napisal/-a:To je moj zadnji post na tem forumu.

Škoda.

Pepe, tejk it izi :)
emkey
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Spodnji F*kovci

OdgovorNapisal/-a stara postaja » 30 sep 2009, 09:57

Pepe, prooosim, ostani z nami!
ki te ljubim, zeleno
Uporabniški avatar
stara postaja
Guru
Guru

Kraj: na Štajerskem

OdgovorNapisal/-a nadina » 30 sep 2009, 16:02

Pepe je napisal/-a:To je moj zadnji post na tem forumu. Pa vi na mačjem forumu se ne veselite preveč, ker tja ne stopim niti v škornjih.

Pepe. ne lomi ga no!

Peace brothers & sisters! :mrgreen:

(tudi generacija, ki ne bo dočakala penzije....)
LP, Nadina
Uporabniški avatar
nadina
Guru
Guru

Kraj: Izola

OdgovorNapisal/-a šima » 01 okt 2009, 00:00

Ajde Oldman(pepe=oldman iz ribolova na morju), 99,99% tapravih članov je s tabo.
Ne daj se sprovocirat.

Za ostale pa, kaj se imate za vmešavat in komentirat, če je pepe napisal da sta se pomenila .
Dajte se držat teme, pa bo za vse lažje.
Če bi bil kak moderator kje, bi tole lepo vse skup pobrisal in mir.
Skratka pepe gremo naprej.
Lep dan še naprej.

S.
http://oglar.moj-album.com
šima
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: vuzenica

OdgovorNapisal/-a lera » 01 okt 2009, 14:23

Pepe,
pa ja se ne boš pustil sprovocirati kar tako.

Bi bilo dobro če bi ostal z nami, ker so tvoji nasveti praktični.
Poleg tega pa smo zaradi časovne stiske ostali skoraj čisto brez Ivčk, sedaj pa še ti, pa ravno eno njivo smo pri nas dobili v last in bom poterbovala en kup nasvetov. :D

sploh ne vem zakaj na forumu tako ostre besede včasih padejo :?:
kot, da bi bili v vrtcu. Je pa odločitev sigurno stvar vsakega posameznika.

lp

lera
lera
Guru
Guru

Kraj: domžale

OdgovorNapisal/-a Pepe » 01 okt 2009, 19:58

Niti ga lomim, niti sem se pustil sprovocirati, ampak na nobenemu nemoderiranemu forumu ne mislim več sodelovati.
Kot sem napisal, gojenje paradižnikov mi je v veselje. Pika. Brez obveznosti. Pika.
Tukaj je prišlo do točke, ko mi ni več zabavno. Zabavno bo še, ampak to bo private party.
Lahko probate zbuditi tiste mumije od moderatorjev, lahko organizirate striptiz (prosim ne mumij), ampak ne pričakujte preveč od pogrete župe.
Pepe ma vas rad :D
Pepe
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a orhy » 01 okt 2009, 21:20

Bravo Pepe!

Tudi mi te imamo radi! :D Pa tinka tudi ! Slika
Slika
Uporabniški avatar
orhy
Guru