Napisal/-a Kaka » 01 nov 2006, 20:08
Pozdravljeni,
danes sem vprašala mamo, kako je kuhala tako marmelado pred mnogimi leti. Odgovor:
na 1 kg očiščenih , zrezanih na poljubne koščke ali zmletih, zelenih paradižnikov dodaš 80 dkg sladkorja. Zmešaš in zaradi lažjega mešanja in kuhanja pustiš, da se sladkor vsaj malo raztopi pred kuhanjem. Maso med kuhanjem mešaš in obvezno pobiraš pene, ki se nabirajo. Ko je marmelada medeno rjava, oz ko se kapljica na krožniku ne razlije, odstaviš. Že v bolj ohlajeno marmelado dodaš sok 2 limon na kg očiščenih paradižnikov. Mislim, da bi bila lahko tudi citronska kislina. Ohlajeno je shranila v kozarce. Spomnim se, da je bila super.
Če mi nocoj slana ne bo pobrala zelenih paradižnikov, jo bom poskusila narediti.
L.p.
Zdravka