Ojla,
glede na to, da se bliža Noč čarovnic in bomo dolbli buče, sem se spomnila, da bi recept mogoče zanimal tudi vas.
Za pripravo potrebujemo:3 kg buče (samo da ni okrasna); 3 dcl vinskega kisa; 3 l vode; 1-1,5 kg sladkorja; palčko celega cimeta (lahko pol žličke mletega) in 1 dcl ruma (lahko 4 vrečke rumovega sladkorja).
Bučino meso zrežeš na majhne kockice (1 cm), ga poliješ z kisom in pustiš stati v hladilniku 24 ur (vmes večkrat premešaš). Nato doliješ vodo in sladkor, ter pustiš da zavre, ko zavre dodaš cimet in kuhaš še 3-5 min. Na koncu dodaš še rum in pustiš, da še enkrat zavre. Vroče daš v pogrete kozarce za vlaganje, ter pustiš, da se počasi ohladi. Čez teden dni je za jesti. Moji so vedno mislili, da je to hruškov kompot, skoraj nihče ne ugane, da so to buče. Pa dober tek!