Hej, Nadina! Vesela sem, da ti paradižniki tako lepo uspevajo. Zasluge pa pripiši predvsem sebi, ker si ti očitno naredila vse tako, kot je treba
, jaz sem ti dala le napotke...
Ja, napisala sem, da jih bom prvič pikirala, ker jih sploh še nisem. S tem nisem mislila, da jih dvakrat pikiram, čeprav včasih kakšna rastlina, ki je zelo bujna, potrebuje dvakratno presajanje. Torej, če imaš kake zelo bujne sorte, jih presadi v nekaj večje lončke, kjer bodo lepo uspevale naprej do sajenja v vrt.
Glede tega, kar si prebrala na drugem forumu pa tole: če moraš tako mlade rastlinice zalivati dvakrat na dan, je to vsekakor znak, da so posajene v premajhnem lončku. In to že od začetka! To je nepotrebni šok, ki se enostavno odpravi tako, da rastlinice že TAKOJ na začetku (pri pikiranju) sadiš v primerno velike lončke, drugače zna biti drugo pikiranje le nepotreben stres za njih. Zakaj bi se mučile, če jim ni treba???
Kar se tiče mojih 'izčrpnih' odgovorov, upam, da mi nikoli ne bo zmanjkalo časa za njih. Zame je narava vir vsega dobrega, zato me žene naprej, da se vse več učim in potem pridobljeno znanje delim z drugimi. To mi v življenju pomeni veliko...