Slabo vreme me je spodilo z morja, da sem se vrnila kar precej dni prej. In, kot da to ni bilo dovolj, me je doma pričakala paradižnikova plesen. Uf, sem jezna, pa tako zelo sem se trudila s svojimi paradižniki. Pa mi je mama pozabila omeniti, da je vmes padala toča, ki je na njivi naredila sicer zelo majhno škodo.
In seveda, ker za te poškodbe nisem vedela, nisem takoj škropila, kar je bilo dovolj, da so se rastline hitro okužile od vseh drugih sosedov, ki jim dol visi za paradižnike in jim jih vsako leto pobere vsaj en mesec prej, kot meni.
Sicer pa se ta bolezen pojavi iznenada ob primerno visokih temperaturah in vlagi, megle pa tudi pripomorejo in teh je bilo zadnje čase kar veliko...
Drugače pa je imela sezona velik potencial, ker so rastline nabito polne. Veliko sort se je že znašlo na seznamu dozorelih in vsak dan nabiram nove in nove okusne plodove. A toliko, kolikor jih ima letos Jan, ne bom dosegla niti v najlepših sanjah. Tu imate primorci res veliko prednost.
Jan, kapa dol, lahko pa bi še malce bolj opisal kako sorto (v temi, namenjeni za to), da izvemo, kako si kaj bil zadovoljen z njimi...
Santo, naj ti jaz odgovorim na tvoje vprašanje namesto Jana; sorta, o kateri sprašuješ, se imenuje 'Plum Lemon' (sinonimi so še 'Yellow Lemon Plum', 'Wonderlight' in 'Lemon Tree')
Nadina, vesela sem, da ti je paradižnik letos tako lepo uspel, upam, da boš še naprej tako zadovoljna in da ti bodo rastline ostale čim dlje zdrave. Upam tudi, da si si shranila kaj semen za naslednjo sezono

Tudi jaz jih na vrtu sproti pojem zelo veliko, tako da imam za kosilo komaj dovolj plodov za solato