Najprej se ti moram opravičiti, ker ti nisem odgovorila na ZS, to bom storila v kratkem, in ja, vse se da zmeniti

Jaz ne vidim, kaj naj bi tvojim paradižnikom v tunelu manjkalo, meni zgledajo prav lepi

Ti pa za naslednje leto priporočam ožjo potko in to, da paradižnike posadiš bolj proti sredini tunela, tako ne bodo v stiku s stenami tunela, kjer se nabira kondenz in posledično veliko vlage, kar povzroči tudi nekaj preglavic z boleznimi.
Tako boš dobil ob stenah tunela tudi nekaj več prostora za vzgojo nižjih rastlin kot so paprike in melancani. Sploh melancani ti bodo tam lepo uspevali.
Če imaš tako velike probleme z vročino ti priporočam naslednje: ob strani, na dnu tunela zavihaj folijo vsaj 20-30 cm navzgor, tako boš omogočil večji pretok zraka in boš posledično zmanjšal tudi temperaturo.
Če to ne pomaga, in če imaš možnost nekako s podaljškom pripeljati elektriko do rastlinjaka, ti je najboljša rešitev enostaven rotacijski ventilator (dobi se ga že za deset evrov). Ta ti bo prostor lepo prezračil, izpihal pa bo tudi nekaj odvečne vlage. Ima pa ventilator še eno prednost: pri pihanju se rastline rahlo stresajo in s tem se poveča oprašitev. Torej tri muhe na en mah

Glede literature je pa tako: dobi se nekaj učbenikov za agronomijo (Napisal jih je moj profesor na BF, Osvald), niso pa nič posebnega. Če imaš kaj znanja angleščine, boš dobil veliko koristnih informacij na netu, v iskalnik enostavno vtipkaj 'Greenhouse Tomatoes', pa boš dobil ogromno podatkov...