Nadina, sorto Principe Borghese sem že gojila in je res, da se plodovi zelo dolgo obdržijo saj so precej mesnati (čeprav so zelo majhni), kožica je precej debela in čvrsta, nimajo pa skoraj nič soka. Pa tudi okusa ne. Bljak! Dve leti sem se trudila z njimi, nakar sem jih kar stran vrgla. Saj pozneje v sezoni dobijo nekaj okusa in so zelo primerni za izdelavo omak, a jaz dajem oceno paradižnikom po okusu v svežem stanju, torej direktno z rastline...
Tudi Ponderoso Giallo sem že gojila (pri nas jo prodajajo pod imenom 'Rumeni Ponderosa', mislim, da so semena od VMS-a), in sem z njim bila izredno zadovoljna, saj je bil zelo roden in okusen. O dolgem shranjevanju ne vem ničesar, saj smo jih doma vse takoj pojedli.
Semen si takrat nisem shranila, sem pa našla idealno zamenjavo za to sorto in sicer nemško sorto 'Goldene Koenigin', ki je po moje popolnoma enaka stvar, le drugo ime ima. Tudi raste in rodi popolnoma enako, okus je identičen.
Slikice svojih že skoraj rožnatih plodov pa le prilimaj, da te lahko vsi pohvalimo
Dozoreli bodo pa tako kmalu, brez skrbi. Tisti izračun (če se temu lahko tako reče) je sam okviren...
Sem šla pogledat na tisti forum in ima človek res lepe paradižnike, jaz samo ne vem, kje bi svojih (takrat) tristo sadik imela polne štiri mesece, že tista dva meseca sem imela tako gnečo na okenskih policah, da ni bilo prostora za nič drugega
Bom pa verjetno drugo leto probala posejati par semen kakega zgodnjega paradižnika bolj zgodaj, tako za probo. Samo saj sama vidiš, da pravi, da je okus bolj zanič. To je za pričakovati, saj za zorenje plodov še ni pravih razmer...
Takile pa so moji plodovi sorte Stupice, do rdeče barve je še daleč:
Drugi paradižniki pa mi veselo cvetijo, letos bo verjetno dobra sezona, vsaj glede na količino in velikost nekaterih cvetov: