Maychika, takoj ko se otopli, boš opazila bistveno razliko (pri vas doli sam dež ni veliko pripomogel k rasti, ker je premrzlo) v rasti, in brez skrbi, plodov boš imela obilo. In, hvala, MUCKU gre na bolje
Nadina, kot sem rekla že velikokrat, si za vse svoje rastline zadolžena ti, in tudi zaslužna za njihov uspeh. Saj si jih ti vzgojila in negovala, jaz sem pri tem samo za računalnikom sedela in blebetala (oz. tipkala)
Ja, z vlago je na obali hudič, zato pa je potrebna zastirka, ki vlago vsaj malo zadržuje.
Saj plastična folija je ok, vendar, če bo padal dež (tisto malo, kar ga pri vas pade), ne bodo rastline imele nič od njega, ker je folija neprepustna za vodo. In vem, da se uporablja na veliko, tudi na obali, vendar se včasih ob res visokih temperaturah zgodi, da se temperatura pod folijo povzpne zelo visoko in lahko rastline doživijo šok ('skuhane korenine'). Saj ne pravim, da do tega nujno pride, lahko pa se zgodi...
Zato ti bolj priporočam naravne zastirke, če pa organskega materiala nimaš dovolj na voljo, lahko uporabiš tudi tisto zastirko iz blaga. Prednost te je, da je prepustna za vodo in res odbije nekaj več svetlobe. Tudi tista črna zastirka iz blaga je še vedno boljša kot plastična, vsaj po mojem mnenju.
Lahko pa, da boš ti v plastični foliji videla nekatere druge prednosti. Sama boš najbolje znala oceniti, kaj tvojim rastlinam najbolje ustreza. Jaz si namesto tebe ne morem pridobiti potrebnih izkušenj, pa tudi tvojih podnebnih in pridelovalnih razmer ne poznam tako dobro (če sploh) kot ti
Kot sem rekla že prej (mislim da deeexit-u), v prvem letu se boš naučila največ in to znanje boš pozneje le izpopolnjevala. Človek se najlažje nauči iz lastnih napak in uspehov
Je pa res, kar pravi Pepe, s paradižniki (in ostalo zelenjavo, če smo že pri tem) je res ogromno dela, vendar ti nudi tudi veliiiko zadovoljstva, ko ješ, kar si pridelal čisto sam...