Napisal/-a lizl » 22 apr 2008, 21:01
Pozdravljeni, tudi jaz se ponovno javljam in poročam. Moje sadike paradižnika (ter paprik, jajčevcev...) so trenutno pod napuščem in se utrjujeo. Malo me je že skrbelo zanje, a sem ob branju vaših prispevkov ugotovila, da se jih je po dežju lotilo sonce. Nabavila sem si že vsa živa gnojila zanje, klični listki jim rumenijo, tako da jih bom čez vikend verjetno presadila na stalno mesto. Poskusila bom po tistem sistemu, ko pustiš zunaj samo vrh, nekaj pa jih bom posadila klasično. Danes sem nabavila tudi zadnjo zemljo za tiste, ki bodo v posodah in v koritih. Letos imam Asef ter TerraBrill, upam da sta v redu. Kar se gnojil tiče, bom zemlji dodala jajčne lupine, Neudorff gnojilo za pradižnik (z organskim kalijem), občasno jih nameravam razvajati s kalcijevim listnim gnojilom ter organskim gnojilom iz alg za vrt, ob presajanju jih bom škropila z vitaminskim kompleksom, proti plesni pa upam da mi bo pomagal naravni fungicid Super-F. Mogoče se vam zdi, da pretiravam, a po vsem delu, ki sem ga imela do sedaj, nočem ničesar prepustiti naključju. Če bi mož videl ta arzenal, bi ga po mojem kap.
Nekaj malčkov od paradižnikov ter paprik imam sicer še notri na oknu, zadnjo rundo od T&M pa moram še prepikirati, ker so mi poslali zelo pozno. Bodo pač šli malce kasneje ven.
Upam, da nam bo čez praznike vreme naklonjeno in bomo lahko vrtnarili v soncu.
Lep pozdrav, AB