Nadina, pri tebi pa res dogaja
!
Vesela sem, da ti vsi paradižnički lepo uspevajo. Kaj pa boš s 180-imi sadikami??
Me pa zanima, katera semena ti niso vzklila, ker jaz sem sejala vse svoje sorte in kalila so vsa semena...
Češnjevi paradižniki (še posebaj hibridi - ne shranjuj seme od teh dveh sort!!!) so pa znani po tem, da rastejo bolj pokonci in 'pretegnjeno', tudi na vrtu bodo precej višji od drugih sort ( še to, Nadina, imaš 40 SORT in ne VRST paradižnika, razlika je bistvena
).
To, da si jih dala ven v rastlinjak, si dobro naredila, in ja, čimprej odstrani tudi stranski najlon, da se rastline čimprej navadijo tudi na veter. Potem pa jih boš kmalu že lahko sadila na prosto (v rastlinjak jih lahko sadiš že zdaj), počakaj le na primerne temperature in vreme.
Jaz sem jih lani sadila popolnoma zmešano in s tem načinom nisem bila preveč zadovoljna, ker je bila vse skupaj ena velika zmešnjava. Letos pa jih bom sadila skupaj po barvah, kar se mi zdi najbolj smiselno. Tako jih lahko najbolje primerjaš med seboj in si beležiš (če imaš tak namen, jaz ga imam
) razlike in podobnosti med sortami. Pa še lepo bo zgledalo, če boš imela eno vrstico (lahko tudi gredo) samo rumenih ali samo črnih paradižnikov, že na daleč se bo opazila razlika.
Češnjeve paradižnike pa lahko kljub temu posadiš skupaj, ker so češnjevi paradižnički vedno višji od ostalih, pa še vedno boš imela kotiček vrta ki je VEDNO poln okusnih paradižnikov različnih barv.
Vprašanj pa naj ti nikoli ne zmanjka, ker tako se boš naučila veliko, če boš imela strast in željo po znanju pa še več. Vse ostalo pa pride z izkušnjami.
In, ja, Pepe je imel prav, pardižniki so skoraj kot otročki
, z njimi je ogromn dela, vendar imajo v zameno veliko za ponuditi...