Napisal/-a lera » 29 maj 2009, 09:11
Akasha,
jaz naredim vedno tako, da tudi če imam staro seme posejem bolj na gosto potem pa vidim če je pregosto enostavno preruvam. Sem pa ugotovila, da bom čim več semen poskušala pripraviti sama doma. En razlog je cena drug je pa to, da nekatera kupljena semena izredno slabo kalijo ali pa je notri kaj podobnega in ne tisto kar želiš oz, za kar kupiš. Tako se mi je zgodilo letos, da mi je majaron izredno slabo kalil in sem ga sejala še enkrat. Lansko leto smo pa kupili nizek stročji fižol, ki naj bi bil rumen in široki stroki, potem pa je ven prišel malo mešano, bilo je nekaj rumenga nekaj pa zelenega. In ker sem pač jaz sadila rumen fižol sem pač čakala kdaj bo ratal rumen. Ko sem ugotovila, da pa tisti ne bo nikoli rumen je bilo že prepozno ker je imel že ves nitke.Imela sem tudi papriko kurtovsko kapijo na koncu se je izkazalo da je neke vrste pekoča paprika.
Skratka probaj posejati in boš videla.
lp