Kaj ste že posejali?

Sem spadajo vse užitne rastline.
salate, gomoljnice, stročnice, ...

Moderatorji: dusanh, Moderatorji

OdgovorNapisal/-a Ivčk » 20 feb 2009, 11:42

Zakaj je treba temo o paradižnikih smetiti?
Uporabniški avatar
Ivčk
Guru
Guru

Kraj: Novo mesto

OdgovorNapisal/-a _katka_ » 20 feb 2009, 12:55

Od gospoda Hinka sem dobila tako zasebno sporočilo:
"Bo kar držal stari pregovor, da če srečaš primorca ali gada, moraš
stopit primorcu na glavo "

Gospod Hinko, če sem vas s svojim (javnim) sporočilom užalila, se vam tukaj javno opravičim. Vsekakor to ni bil moj namen. Želela sem samo reči, da kdor ima kalilnik pač ne kali svojih sejančkov na okenski polici. Ga pa nimamo vsi. Vašega sporočila vsekakor ni bilo potrebno brisati, saj name ni nič slabo vplivalo. Kvečjemu sem iz njega lahko sklepala, da s sejanjem nisem še prepozna.

Sicer pa vem, zakaj se uporablja kalilnik in moji sejančki niso še vzklili. Ko bodo, bodo šli ven iz kalilnika. Marsikaj pa še ne vem in bi se rad naučila. Tudi s pomočjo informacij, ki jih lahko dobim na tem forumu. Tu sodelujem še zelo malo časa in nikogar ne poznam osebno. Če sem s kakšnim svojim sporočilom še koga užalila, ga prosim, da me opozori. Vsekakor ni moj namen netiti prepire ali kogarkoli žaliti. Od tega trenutka dalje se bom tudi striktno držala teme, ker takole smetenje tudi meni ni všeč. Me je pa reakcija gospoda Hinka zelo presenetila in tudi prizadela, zato sem se odločila napisati to sporočilo.

Lep pozdrav vsem.
_katka_
Ljubitelj
Ljubitelj

Kraj: Vipavska dolina

OdgovorNapisal/-a Pepe » 20 feb 2009, 13:19

Katka, ti si bolj nova tukaj in očitno ne veš, da je Hinkota potrebno ignorirati. Če malo pregledaš forum, boš videla, da se tega v glavnem vsi držimo.
Pepe
Guru
Guru

Kraj: Tri palme

OdgovorNapisal/-a bučarka » 20 feb 2009, 13:24

Kratek pravni tečaj:

"Po tvojem pisanju sodeč si bolna."

Kar je katki napisal Hinko, je zelo resna kršitev. Gre namreč za kaznivo dejanje razžalitve.

Vam kopiram člen iz kazenskega zakonika:

Razžalitev

158. člen

(1) Kdor koga razžali, se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do treh mesecev.
(2) Če je dejanje iz prejšnjega odstavka storjeno s tiskom, po radiu, televiziji ali z drugim sredstvom javnega obveščanja ali na javnem shodu, se storilec kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do šestih mesecev.
(3) Ne kaznuje se, kdor se o kom žaljivo izrazi v znanstvenem, književnem ali umetniškem delu, v resni kritiki, pri izpolnjevanju uradne dolžnosti, časnikarskega poklica, politične ali druge družbene dejavnosti, obrambi kakšne pravice ali varstvu upravičenih koristi, če se iz načina izražanja ali iz drugih okoliščin vidi, da tega ni storil z namenom zaničevanja.
(4) Če je razžaljenec razžalitev vrnil, sme sodišče obe stranki ali eno od njiju kaznovati ali kazen odpustiti.
bučarka
Guru
Guru

Kraj: primorska

OdgovorNapisal/-a bučarka » 20 feb 2009, 13:42

Še malo postopka:

Ko enkrat veste, da ste žrtev kaznivega dejanja, se je priporočljivo obrniti na organe pregona. Na tipkovnici imate tipko PrtScn oz. Print screen. Nastavite si vpis (oz. cel sklop), ki vas zanima, pritisnite to tipko, odprete aplikacijo za urejanje slik (recimo Paint - v "accessories") in pritisnete paste oz. ctrl+v. In shranite. Vajo ponovite, dokler nimate shranjenih vseh vpisov.

Nato kontaktirate administratorja strani, da vam posreduje njegove podatke.

Vse skupaj odnesete na policijo, kjer zadevo prevzamejo oni.
bučarka
Guru
Guru

Kraj: primorska

OdgovorNapisal/-a tomih » 20 feb 2009, 14:11

Lepo vas prosim.

Vse skupaj me spominja na moja dva sinova, 2 in 4 leta stara, ki se zelo podobno zapleteta v nepomembne prepire. In ko opazim, da je skrajni čas za posredovanje pridem zraven in vprašam: 'Zakaj se je zopet potrebno kregati?'. Vsak hiti po svoje razlagati in drug drugega tožariti. Da, prav srčkana sta.

Potem jim verjetno že stopetinšestdesetič začnem razlagati, da prerekanje ne pelje nikamor, sigurno pa ne pripomore k zadovoljnemu igranju.

Ah, ti otroci. Saj so še majhni.

Verjetno je bilo že stopetinšestdesetkrat napisano, da prerekanje, žaljenje in podobni nesmisli, ki niso povezani z rastlinami, ne spadajo na ta forum.
Saj bi narisal ali pa kar takoj napisal še tisočdvestošestinšestdesetkrat. Če bi le zaleglo.

Žal obstajajo ljudje, ki niso več otroci in se jim je nedolžna nagajivost zapekla v podzavest, ter prerasla v nekaj bolj temno sivega.

Takšne ljudi je najbolje ignorirati. Preveč so zdolgočaseni in nesrečni, da bi jim prišli do živega. In zakaj sploh?

Teme ne bom brisal, da boste uporabniki sami videli, kdo je kdo.

T.

p.s. še predno sem uspel tole poslati, so že novi hecni članki. Teme o zakonih prav tako spadajo na zato namenjene forume in tam bodo z veseljem debatirali o zakonih in varstvu podatkov...
Uporabniški avatar
tomih
Rastline.com Admin
Rastline.com Admin

Slike: 16
Kraj: Ljubljana

Prejšnja

Vrni se na Zelenjava

• Sorodne teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek