Na vrt sem že posejal berivko, ki jo že jemo, potem navadno solato, pravtako že jemo. Posejal sem še korenje, peteršilj, redkvico, poflancal zelje, cvetačo, por in brokoli in posadil krompir.
Vse, kar sem posejala pred nekaj tedni, že res lepo raste, kljub tedanjemu snegu. Tole nekajdnevno deževje je vse rastlinice lepo poživilo...
Danes pa sem sejala še nekaj nizkega fižola, kolerabic, drugo 'rundo' solate in korenčka ter nekaj zanimivosti iz Južne Amerike (hvala Zdravka ). Upam, da bo vse uspevalo, zgleda da bo letos lepa sezona
Jaz sem sejal že jajčevce kak teden nazaj (no ja malo manj) zdaj konec tedna nameravam še papriko in feferone aja pa še čakoto in ?bučke? (mam eno vprašanje za jedilne bučke: ali jih je bolje vsejati že v lončke ali kar v ven v zemljo npr. maja?) potem začetek marca, ko pridemo iz dopusta pa še paradižnik.
Pri meni so vzklili pekoči feferoni, ostalo še štrajka
Posjala sem že:
- pekoče feferone
- sladke feferone
- jajčevce (staro seme, zato verjetno ne bo kaj )
- zelišča
- čajoto
- okrasni tobak
- gipsofilo
Ostalo (paradižnik, okrasne enoletne trave, enoletne rožice, ....) sledi naslednji mesec
A res? Ja upam, da bo kaj glede na to, da je 3 leta staro seme. Sem ga založila, našla pa sem posjala. Na srečo, če bo kaj. Zdaj je en teden, pa še zaenkrat ni nič.
No jaz pa sem spet nekaj sadil in sicer poleg že posajenih jajčevce (veliki so že 1 cm ) sem sadil 2 vrsti paprtike, feferone in čajoto zdaj drug teden pa pride na vrsto še paradajz potem pa še kake bučke da bodo malo večje preden jih ven posadim.
Odkritje Amerike A poznaš koga, ki ima ogrevan kalilnik in "muči" svoje rastline na okenskih policah?
Moje sem tudi poslala v kalilnik. Bom pa zato prikrajšana za vsakodnevno kukanje, če že kaj poganja. Ko bom "velika" bom imela pa svojega.