Saj se mi je zdelo, da so tile tvoji pladnji 'posebni' in se jih ne bo dalo kar tako dobiti
Jaz zaenkrat še vztrajam pri okroglih lončkih, ker jih imam na pretek. Če pa mi jih kdaj zmanjka, bom sigurno šla na kvadatne, ker zavzamejo manj prostora...
Pravilno si naredila, da si špricala s Plantello, sadikam ne bo nič skodila. Po porebi špricaj še, tudi pod listi. Naj se sadike kar 'okopajo' v škropivu...
Physalise sem jaz že gojila in sicer v loncih in na njivi. Rabijo kar precej sonca in tudi kar dosti vode, da lepo obrodijo. nojila jih nisem niti enkrat, pa so vseeno lepo uspevali. Plodovi so zreli, ko se lampijonček (papirnata ovojnica) okoli plodu posuši in postane bež barve, pred tem je zelena. Plod je zelo okusen, meni še najbolj, ko je posušen v nekakšne 'rozine'. Pa tudi v hladilniku zdrži do mesec dni, če ovojnice ne sanmeš dol. Najbolje, da jih posadiš kam ob rob njive v dve vrsti, da se bodo med seboj lepo opraševali.
Garden Huckleberrije pa še nisem gojila, čeprav sem jih letos nameravala, pa sem jih enostavno pozabila posejati
. Rabijo pa podobne pogoje kot Phisalisi. In če jih ne boš redno pobirala, se ti bodo naslednja leta zasejali sami, zato jih posadi nekam ob rob...