Kaj ste že posejali? (2.del)

Sem spadajo vse užitne rastline.
salate, gomoljnice, stročnice, ...

Moderatorji: dusanh, Moderatorji

OdgovorNapisal/-a bučarka » 19 apr 2009, 09:48

Moji huckleberryji tudi že delajo prve cvetne nastavke. Ravno zato sem jih fliknila v zemljo.
bučarka
Guru
Guru

Kraj: primorska

OdgovorNapisal/-a jan24 » 19 apr 2009, 09:52

Kako vam pa uspevajo čiliji? Meni rastejo zelooo počasi (sejani so bili istočasno s paradižniki, so pa 1/10 teh po velikosti).
jan24
Guru
Guru

Kraj: Koper

OdgovorNapisal/-a nadina » 19 apr 2009, 16:39

Pepe je napisal/-a:Stabka paprikam moraš obvezno trgati prve popke, če hočeš, da bodo dobro obrodile.

Oprosti Pepe, kaj misliš s tem 'prvi popki'? Ali so to cvetni nastavki, ali kaj bi to bilo (se vidi, da nisem na tem področju doma!)?
LP, Nadina
Uporabniški avatar
nadina
Guru
Guru

Kraj: Izola

OdgovorNapisal/-a nadina » 19 apr 2009, 16:44

bučarka je napisal/-a:Moji huckleberryji tudi že delajo prve cvetne nastavke. Ravno zato sem jih fliknila v zemljo.

Kam jih pa flikneš - sončno, bolj senčno - in vedno potrebujejo dosti vode? In koliko visoko/široko se to razraste pri nas?

In tale PHYSALIS PERUVIANA - se mi zdi, da tudi rabi dosti vode? In spet na koliko narazen jih posadiš - tejle so mi nekaj zrastli, tistile huckleberryji pa le upam, da bo kaj iz njih...

Ja, pa jutri tudi dosti sreče na izpitu!
LP, Nadina
Uporabniški avatar
nadina
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a stabka » 19 apr 2009, 16:48

Nadina popki se pri nas reče cvetnim nastavkom :wink:
LP Stanka

"KDOR ZASEJE VRT, ZASEJE LJUBEZEN"
http://stanka68.moj-album.com/
stabka
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Kamnik

OdgovorNapisal/-a bučarka » 19 apr 2009, 17:19

Nadina, veš?! :lol: Na žalost sem malo zamudila s prijavo in me prijazne gospe v referatu niso več hotele prijaviti, tako da ..pač maja.

Huckleberryje sem dala kar tukaj na vrt, smer zahod, vendar ne bo dosti sonca, saj so zraven trte. Priporočljivo pa je, da se jih da na sončno lokacijo. Ostale bom dala bolj na sonce, mogoče bom celo tudi te 2 presadila, zdej ko razmišljam. Zrasli naj bi do kakega pol metra, toliko naj bi bila tudi razdalja med sadikami.

Podobno ravnaš s physalisi. Zalivanje pa...normalno.
bučarka
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a nadina » 19 apr 2009, 19:47

Evo en utrinek iz naših krajev:

Slika

Kdo pa pazi na naše paradajzke:
Slika

Ej, Bučarka, sem sicer že skoraj pozabila kako je s prijaznimi damami v referatu, a lahko ti povem, da če imaš z njimi 'veze', ni problema (vsaj jaz sem imela take izkušnje - enkrat, ko se te zapomnijo, nimaš več težav).
LP, Nadina
Uporabniški avatar
nadina
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a bučarka » 20 apr 2009, 09:40

Ooo, lepi cucki! :D

V našem referatu si zelooo težko zapomnijo na tisoče fac, saj nas je na faksu res dosti. :roll: Bi imela več šans, če bi bila drugega spola. :wink:
bučarka
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a lera » 21 apr 2009, 06:58

Nadina, krasen vrt oz. njiva. A to imaš tista dva, ki ne želita biti zunaj in sta raje notri. Sta pa lepa. Vrt pa res enkraten. Ali boš še potem malo kasneje poslikala, da si malo napasemo mi celinci očke?

lp
lera
Guru
Guru

Kraj: domžale

OdgovorNapisal/-a Ivčk » 21 apr 2009, 08:00

Nadina, lepo tole zgleda, čuvaji so pa tako in tako krasni :wink:
Koliko sort paradižnikov pa sploh imaš letos?
Uporabniški avatar
Ivčk
Guru
Guru

Kraj: Novo mesto

OdgovorNapisal/-a nadina » 22 apr 2009, 10:16

Ivčk je napisal/-a:Nadina, lepo tole zgleda, čuvaji so pa tako in tako krasni :wink:
Koliko sort paradižnikov pa sploh imaš letos?

Oj, okoli 100, nič več...
Imam tiste 'najine' in nekaj, ki sem jih dobila od forumašev (hvala!), še največ od Bučarke.
Če te zanima, ti lahko pošljem moj seznam (da boš jeseni lažje zbrala kaj semenčkov zame - kar boš zelo težko, ker boš zasedena z Nolanom!).

Je pa Bučarka posejala toliko sort, da se ven ne bo vidla od vseh evidenc...
LP, Nadina
Uporabniški avatar
nadina
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a nadina » 22 apr 2009, 10:22

lera je napisal/-a:Nadina, krasen vrt oz. njiva. A to imaš tista dva, ki ne želita biti zunaj in sta raje notri. Sta pa lepa. Vrt pa res enkraten. Ali boš še potem malo kasneje poslikala, da si malo napasemo mi celinci očke?

lp

Ja, tole sta 'tista dva naša otroka', si nisem mogla kaj, da ju ne bi poslikala...

Vi celinci se pa res nimate kaj za pritoževati - le poglej kakšna je tale naša zemlja! Vsake toliko se mi kar milo stori, ko se spomnim zemlje pri naših prijateljih na gorenjskem - tista zemlja je 'za pojest' (tako se reče pri nas, če je zelo dobra)!

Mislim, da tudi kamenja ni nikjer toliko, kot pri nas - bolj, ko ga mečeš stran, več ga je. Le od kje prihaja?
LP, Nadina
Uporabniški avatar
nadina
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a bučarka » 22 apr 2009, 13:40

Nadina, tudi jaz imam na večini njive, ki mi jo je dobodušno ( :? ) oče letos namenil in pripravil, neko zemljo, ki so nam jo pripeljali iz obale (leta nazaj). Grrr!!! Bolj kot prekopavam, bolj je zbita. Še nekaj vrst bom lahko tam naredila, potem mi itak zmanjka njive in bom rabila "dodatek". Verjetno bo "nastradal" kar en mali izpust za konje (5x večji od moje obstoječe mini njive), ki je itak že super pognojen in je bilo v planu zasejanje nove trave, pa še zemlja je "naša".
bučarka
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a nadina » 22 apr 2009, 13:51

Čisto dobro si zadela - tale Grrrr!

Da sliši moja soseda za tvoje konje - je čisto nora na konjske kakce in jih pobira za konji, katere včasih jezdijo mimo nas....

'Mini njiva'? Koliko paradajzov,pa kaj vem kaj še vse, kar si imela v tistih milijon lončkih, si že posadila?

Pri nas kar precej piha in moram malo v kontrolo, kaj dogaja.
LP, Nadina
Uporabniški avatar
nadina
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a bučarka » 22 apr 2009, 14:55

Ahhh...ne vem, koliko sadik imam...mogoče 500 (sem kar ustrelila, lahko da ni res). Če kdaj ne bom imela kaj počet, jih bom mogoče preštela, vendar šele, ko bodo v zemlji.

Nekaj malega sem jih celo posadila (čeprav sem govorila, da bom šele maja, vendar je že tako toplo...), vendar jih je še veliko. Ker tudi pri nas šiba burja, sem jih malo obložila s slamo/senom.
bučarka
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a nadina » 22 apr 2009, 19:11

Sem pogledala paradajzke in ni sile zaradi burje, le tistim, ki sem jih posadila dva dni nazaj, so se potrgale stranske vejice - upam, da kljub vsemu preživita (sta 2).

Je pa sonce prejšnji teden malo ožgalo paradajzkom liste, čeravno so bili pred sajenjen dolgo zunaj.

Je pa burja eno papriko prelomila in mož pravi, da bom morala dati oporo vsaki papriki (in jih je milijon, uboga jaz!).

Melancani so burjo nekako preživeli...
LP, Nadina
Uporabniški avatar
nadina
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a lera » 23 apr 2009, 09:28

Ja veš kamenja je pa tudi pri nas kot bi ga naklel, pa čeprav je vrt že veliko let. Kar od nekje pride. Bučarka, imaš tako veliko paradajzov; kam boš pa z njimi če vsi obilno rodijo?

lp
lera
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a bučarka » 23 apr 2009, 09:48

Nadina, kar veselo na delo. :D Bo ostalo še kaj kanel za ostale "Kurtežane"? :lol:

lera, pri nas smo kar veliki potrošniki paradižnika, seveda pa vsega ne bomo sproti pojedli, tako da bomo delali šalšo (paradižnikovo mezgo). Lani smo jo naredili znatno premalo (s tem, da smo nekaj kil paradižnikov celo dokupili), tako da letos vsak okrog tega ne bo problemov. Potem pa itak še malo razdaš sorodnikom in prijateljem.

Če jih bo res preveč, pa bom postavila tablo "Paradižniki/Pomodori/Tomatoes". :lol: :lol: (zraven tiste od buč :lol: ).
bučarka
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a Ivčk » 23 apr 2009, 10:44

nadina je napisal/-a:Oj, okoli 100, nič več...
Če te zanima, ti lahko pošljem moj seznam (da boš jeseni lažje zbrala kaj semenčkov zame - kar boš zelo težko, ker boš zasedena z Nolanom!).

Ja, Nadina, lahko mi pošlješ seznam na ZS, bom ga z veseljem pogledala :wink:
Uporabniški avatar
Ivčk
Guru
Guru

Kraj: Novo mesto

OdgovorNapisal/-a lera » 23 apr 2009, 11:22

Ja Bučarka je pa tako, da smo tudi mi ponavadi imeli od50 do 60 sadik, letos je zaenkrat posajenega samo 26 in 13 poskusnih( še enkrat hvala tebi, viliju in fotografki, za semenčka za moj poskus) vendar imamo še v vetrolovu sadike in pa ene med rožami, ki so se sami zasejali. Tako, da pomoje ne bomo ostali pri tej številki. Semi zdi škoda vreči stran sadike pa še na vrtu bo dovolj prostora. Moje okrevanje gre tudi na bolje in upam da bom čez kake tri tedne ok. Bo pa ravno prav, ker bo ful za oplet, ker dež tako lepo zaliva.

lp
lera
Guru
Guru

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zelenjava

• Sorodne teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek

Kdo je prisoten