bučarka je napisal/-a:Ivčk, razmišljam, ali bi bilo izvedljivo pošiljat po pošti. Sem šla zdej malo potipat in mislim, da bi šlo, saj so dokaj čvrste.
Danes sem kupila v OBIju kupila nekaj tablic za označevanje, vendar še vedno ne dovolj, saj kar nanese (mi manjka še za kakšnih 300 sort, s tem, da označim samo po en lonček, glih da vidim, kje je sorta). Si moram omisliti kakšno domačo (poceni) varianto, vendar dovolj kvalitetno, da bo še za naprej. Recimo, da kupim en kos tanke plastike in potem narežem sama. V obiju so imeli samo debele.
Prej sem presadila še zadnje Physalise in sicer Golden berry pineapple. Sem si shranila seme nekaj let nazaj, ko sem jih gojila.
Bučarka,
jaz sem si omislil sledeče :
Seme sadim v stiroporaste platoje.
Ob vsaki luknjici, kjer je isto seme napišem z alkoholnim flumastrom številko ali črko.
Nato si v zvezek označim kaj pomeni kakšna številka.
1- čebula
2- volovsko srce
3- brokoli.......
Ko sadike prepikiram v lončke, na vsak lonček napišem številko ali črko z kakšno barvo(najbolje na nitro bazi, ker se takoj posuši in je obstojna).
Če pa nimam barve, pa list papirja razrežem na majhne koščke in napišem gor številke ali črke, in jih z širokim "selotejpom" prilepim na lončke.
Tako imam sedaj lončke za prepikirat že označene od lani z nitro barvo.
Ko pa posadim na vrt, zopet narišem v zvezek tloris vrta.
Se pravi narišem pravokotnik, in ga razdelim na toliko gred kolikor jih imam, in nato za vsako sadiko, ki jo posadim napišem v zvezek številko ali pač črko.
Stvar izgleda dokaj komplicirana in zamudna, amoak sploh ni.
Pa že po prvrm mesecu točno veš katera sadika je katera ( pa ne mislim, da ločim solate od paradižnika
)
Na fotografiji spodaj se sicer bolj slabo vidi kako so označena semena.