Sem čisto nov tukaj na tem forumu. Sem edini tod okol, ki pri teh letih tako zagrizeno vrtnari. Lansko leto sta zemljo obdelovala starša in jaz, letos pa sta meni rekla, če lahko jaz sam urejam/sejem/sadim/negujem/zalivam zelenjavo. Cenim to, da je domače
Imam toplo gredo 4m x 2.5 metra + še ena prihaja podobne velikosti, na voljo imam tudi njivo 50 m x od 4 do 6 metrov tam se bo sejalo (fižil, korenje, čebula, peteršil....)
Lansko leto sem si posejal kumare za vlaganje in ne boste vrjeli, vse sadike so bile min. dolge 2 metra, najdaljša je bila po mojem 3.5 metra. Ene parkrat sem jih nabral 8l vloženih pa je bilo 100 kozarcov. Na začetku sem jih zelo dobro pognojil s hlevskim gnojem, ves čas sem jih negoval, zalival, privezoval na mrežo v glavnem sem bil zelo zadovoljen s pridelkom. Kumare so bile zunaj
Letos pa mislim sejati najprej solato, potem pa bi se posvetil feferonom. Paradižnik ne sadim več, ker ga hitro kakšna gniloba uniči s antracolom in drugimi škropili pa en mislim špricat, ker se da dobit paradižnik v času sezone po 50 centov.
Me pa sedaj zanima ali je bolje feferone imeti zunaj ali v topli gredi. V topli gredi ponavadi zelo dobro uspeva solata, medtem, ko ostala zelenajav samo divja, ampak pridelek je.